Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Solstads Armand V. solgt til Tyskland
Pressemelding fra Oktober:
Av Bent Johan Mosfjell, 17. Februar 2007, kl. 11.41

Dag Solstads Brageprisvinnende roman ARMAND V. FOTNOTER TIL EN UUTGRAVD ROMAN er nå solgt for utgivelse i Tyskland. Det er det anerkjente Dörlemann Verlag som skal utgi romanen. Forlaget har tidligere utgitt ELLEVTE ROMAN, BOK ATTEN og PROFESSOR ANDERSENS NATT til strålende anmeldelser i tysk presse. Romanen er tidligere også solgt til Danmark.

Solstad har opplevd stor suksess med ARMAND V. Han ble tildelt Brageprisen i fjor høst, og i jurybegrunnelsen heter det blant annet at: ”Boka inntar en enestående plass i forfatterskapet – og dermed også i norsk samtidslitteratur … en moderne klassiker.” Boken er nå nominert til Kritikerprisen og Ungdommens kritikerpris. Romanen er trykket i et opplag på 15.000 eksemplarer.

Da boken utkom fikk den strålende kritikker. Trond Haugen, Dagsavisen skrev: ”en romanmessig triumf … en litteraturhistorisk hendelse i vår tid”; Kåre Bulie, Dagbladet skrev: ”Mesterroman fra Dag Solstad”, mens Yngvar Ustvedt, VG mente at: ”fremdeles skriver Solstad kanskje bedre enn noen annen i landet”.

Til og med utenriksminister Jonas Gahr Støre tok seg tid til å anmelde romanen i Morgenbladet, og skrev blant annet: ”Mer enn å fortelle en historie om Armand V, kaster denne boken et lys over Dag Solstad og hans generasjon … Jeg respekterer Dag Solstads forfatterskap for mye, også for å ha beskrevet denne generasjonens eksistensielle livsløp så nært og presist.”

Solstads bøker er oversatt til elleve språk, blant annet engelsk, tysk og italiensk.

Dag Solstad (f.1941) har utgitt en lang rekke romaner, noveller, skuespill og artikkelsamlinger, i tillegg til fem bøker om VM i fotball i samarbeid med Jon Michelet. Dag Solstad har fått Kritikerprisen tre ganger, og i 1989 mottok han Nordisk Råds litteraturpris for ROMAN 1987. Han har også mottatt bl.a. Doblougprisen, Språklig samlings litteraturpris, Aschehougprisen, Gyldendalprisen, Brageprisen og Brages hederspris, og i 2003 var han festspilldikter i Bergen. Dag Solstads bøker utkommer på flere språk, blant annet engelsk, tysk og italiensk.


Del denne pressemeldingen på: