Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Sterk thriller fra forsvarsadvokat
Ny krim fra Chris Tvedt.
Av Bent Johan Mosfjell, 3. Februar 2007, kl. 10.33

Pressemelding fra Damm:

Chris Tvedt: Fare for gjentakelse

Fare for gjentakelseSom praktiserende forsvarsadvokat har Chris Tvedt opp igjennom årene fått utallige spørsmål av typen: Hvordan kan du forsvare en slik person?

Årets thriller fra Chris Tvedt kretser nettopp rundt de etiske dilemmaer knyttet til det å forsvare personer som kan ha begått forferdelige handlinger. Og Chris Tvedt vet hva han snakker om, han har selv praktisert som forsvarsadvokat siden 1988.

I Fare for gjentakelse får vi et nytt møte med den dyktige og utradisjonelle forsvarsadvokaten Mikael Brenne, kjent for mange fra Rimelig tvil (2005). Brenne får en stygg sak i fanget denne gangen. 14-årige Maja blir funnet drept, og Brenne blir oppnevnt som forsvarer for anklagede, Alvin Mo. Det er ikke akkurat drømmejobben. Alt tyder på at Alvin Mo har voldtatt, mishandlet og drept 14-åringen, og Mikael vet at dette er en rettssak han ikke kan vinne. Men rettssaken blir ikke helt som han hadde forventet. Og da den er over, sitter Mikael igjen med mange ubesvarte spørsmål og en følelse av å ha blitt lurt. Selv om Maja-saken er over i retten, er den ikke over for Mikael Brenne. Han vil vite sannheten og starter sine egne undersøkelser. Det skal han komme til å angre på. Maja-saken kaster lange skygger, og i skyggene er det flere som bærer på farlige hemmeligheter. Og flere som dør. Dessuten er det noen der ute som ikke liker Mikael Brenne …

Chris Tvedt (f1954) er født i Bergen. Foruten juss har han studert diverse fag ved Universitetet i Bergen, blant annet litteraturvitenskap. Hans første jobb var som politifullmektig i Haugesund. Siden har han praktisert som advokat ved flere advokatkontorer i Bergen. Han har samboer og tre barn.

Chris Tvedt debuterte i 2005 med den kritikerroste thrilleren Rimelig tvil, som også hadde forsvarsadvokat Mikael Brenne i hovedrollen.

Pressen om Rimelig tvil :

- ”Det kan se ut som Varg Veum endelig har fått en verdig konkurrent.” Terningkast 5, VG
- "En knallbok. Det er bare å gratulere.” Terningkast 5, Bergensavisen
- ”Dette er rett og slett en drivende god krimdebut…” Dagbladet


Del denne pressemeldingen på: