Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Sterkt om far/sønn-forhold
Nick Flynn: Nok en bedriten natt i møkkabyen
Av Bent Johan Mosfjell, 21. Februar 2007, kl. 8.24

Pressemelding fra Damm:

Sterk og prisbelønt erindringsbok

Nick Flynn: Nok en bedriten natt i møkkabyen
Kr 329,-

Nok en bedriten natt i møkkabyenDen amerikanske forfatteren Nick Flynn møtte sin far for første gang da han var 27, på et herberge for hjemløse i Boston. Nå er hans memoarer oversatt til norsk.

I boka møter vi Nick som jobber på hospits i Boston. Han vasker de husløse, gir dem mat og skaffer dem et sted å tilbringe natten. Etterpå drar han på byen med sine kamerater og drikker seg full. Slik går ukene, helt til han en dag får besøk av sin egen far. Faren er selv husløs og trenger et sted å søke ly. Dette blir begynnelsen på en reise tilbake til fortiden. Underveis blir han konfrontert med sin egen oppvekst og gryende alkoholisme. Nick Flynn blir tvunget til å ta et oppgjør med fortiden. Og sine egne forfatterdrømmer. Nok en bedriten natt i møkkabyen er en hjerteskjærende og beskt humoristisk fortelling fra virkeligheten, om en uvanlig gjenforening mellom far og sønn, og om sitt forsøk på å hele en verden som er gått i stykker.

Prisbelønt: Nick Flynns Nok en bedriten natt i møkkabyen vant PEN/Martha Albrand Award i 2005 for beste memoarer og er oversatt til 10 språk. Erindringsboka skal filmes av Paul Weitz, filmen ventes ferdig i 2008.

Nick Flynn (f. 1960) er en amerikansk forfatter, poet og lærer. Han regnes som en av de viktigste forfatterne i amerikansk samtidslitteratur. Flynn er født og vokste opp i Scituate, Massachusetts, sør for Boston. Nick Flynn har en master i Creative Writing fra New York University. Han underviser ett semester per år ved University of Houston.

Nick Flynn har også skrevet to diktsamlinger, Some Ether (Graywolf, 2000), som vant PEN/Joyce Osterweil Award, og Blind Huber (Graywolf, 2002). Han har publisert i The New Yorker, The Paris Review og The New York Times Book Review. Han arbeidet som ”feltpoet” og som kunstnerisk partner i filmen Darwins Nightmare, som ble nominert til Oscar i klassen for beste dokumentar i 2006.

«Praktfullt […] Et nesten perfekt stykke litteratur.»
- Stephen Elliot, San Francisco Chronicle


Del denne pressemeldingen på: