Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Tiden har fått nye nettsider
Og forlagets vårliste er lagt ut.
Av Bent Johan Mosfjell, 27. Februar 2007, kl. 22.58

De nye hjemmesidene: http://www.tiden.no, du finner mer info om sidene her.

Her følger forlagets vårliste:

Tidens vårliste

Våren 2007 kommer det 12 nye bøker på Tiden, både skjønnlitteratur, fantasy og krim. Noen er kjente navn, men vi introduserer også flere nye forfatterskap.

To norske forfattere og 10 utenlandske forfattere kommer med nye bøker på Tiden i vår. Det er både skjønnlitteratur, fantasy og krim. Noen er kjente navn, men vi introduserer også nye forfatterskap for norske lesere.

Nedenfor følger en kronologisk oversikt. Du kan følge lenken til omtale om bøker som er lansert eller som kommer snart, og vi vil legge ut informasjon om kommende bøker i god tid.

Januar:
Robert Jordans serie om Tidshjulet er kommet til bok elleve. Drømmenes kniv ble tilgjengelig for et utålmodig fantasy-publikum i midten av januar.

Vidar Sundstøls tredje roman på tre år, Tingene hennes, ble lansert i slutten av januar. Boken har fått en rekke flotte anmeldelser, der gjennomgangsmelodien er at dette er et spennende forfatterskap. Sundstøl er godt i gang med et nytt prosjekt, et prosjekt som skiller seg markant fra de tre første bøkene hans.

Februar:
I disse dager lanseres to romaner, en norsk skjønnlitterær og en sør-afrikansk krim. Nils G. Horvei har skrevet Sølvpilene, en roman om forholdet mellom far og sønn, om fart, om raseri, kjærlighet og musikk - og en helt spesiell bil av typen Excalibur. Dette er en bok med flere historier i historien, og med scener så levende at det føles som å være der.

Den sør-afrikanske kriminalforfatteren Deon Meyer har hatt enorm suksess i hjemlandet og vunnet priser i fleng i Europa og USA. Nå er han endelig oversatt til norsk. Død ved daggry dreier seg om et grufullt drap, et forsvunnet testamente og en hovedperson med en tvilsom fortid. Samtidig er det en beretning om et Sør-Afrika som prøver å finne seg selv.

Mars:
Fem av våre seks utgivelser i mars er krimlitteratur. I midten av måneden kommer den åttende boken i Åke Edwardsons serie om Erik Winter. Det beste landet handler om et trippeldrap i en innvandrerdominert forstad utenfor Göteborg. Ofrene er tre menn, men ingen vil snakke med politiet om det de har sett eller hørt. Erik Winter oppdager et samfunn i samfunnet. Er dette også en del av "det beste landet"?

Danske Peter Adolphsen er på mange måter "forfatternes forfatter". Han er kjent for korte, konsise og presise historier, og årets bok Machine er spesielt aktuell for norske forhold: Det er nemlig en fortelling om en dråpe oljes ferd gjennom millioner av år, fra den en gang var en del av hjertet på en hest i urtiden til den innåndes som gass av en ung kvinne fra Texas.

Fire krimbøker kommer i pocketutgave i god tid før påske. En skotte, en amerikaner, en svenske og en nordmann sørger for høy puls og nervebiting. Det norske innslaget er Bjørn Kjos. Hans kald krig-thriller Murmanskaffæren var fjorårets mestselgende debutantbok. I tillegg kommer Åke Edwardsons Rom nr. 10, Sue Graftons S for savnet og Stuart MacBrides Før mørket faller. Med andre ord, krim for enhver smak.

April:
Spenningen varer utover i april. Da kommer den nye boken til den amerikanske krimdronningen Elizabeth George. Hun har skrevet fortsettelsen - eller snarere forløpet til - den dramatiske sluttscenen i forrige bok. Før skuddet falt avdekker hendelsene som førte til at Lynleys gravide kone Helen ble brutalt drept.

Mai:
Det er vår i luften her hjemme, men Stuart MacBride inviterer oss igjen med til et gustengrått Aberdeen. I Hudløs havner Logan McRae i en uhyggelig sak som involverer idrettsstjerner, snuskete filmer og hans egen kjæreste.

"USAs førstedame innen journalistikk" er hun kalt, Joan Didion. Hun har levd et utrolig spennende liv i spaltene til de mest prestisjetunge tidsskriftene, og hun var lykkelig gift og hadde en datter. Men brått ble alt revet bort. I De magiske tankers år forteller hun hvordan hun i løpet av et par måneder mistet sin ektemann og sin datter, henholdsvis på grunn av slag og sykdom. Boken er en gripende beretning om sorg, tap, savn og fortvilelse, men også om kjærlighet, familieliv og minner. Og om den tynne, tynne linjen mellom galskap og forstand. Boken er dramatisert og settes opp på Broadway med Vanessa Redgrave i hovedrollen.

Og se opp, alle Tolkien-fans: I slutten av måneden kommer en helt ny bok fra nestoren blant fantasyforfatterne. Húrins barn (bokomtale legges ut senere) er den første boken fra Tolkien siden Silmarillion i 1977. Sønnen Christopher Tolkien har gjort det møysommelige arbeidet med å sette sammen skisser, notater, nedtegnelser og beskrivelser som J.R.R. Tolkien aldri rakk å ferdiggjøre. Man fryktet lenge at Húrins barn skulle forbli blant Tolkiens ufullendte fortellinger, men nå kommer den altså.

Juni:
Den siste måneden i første halvår gir vi ut to bøker. Begge er skrevet av menn og handler om menn, men der stopper likheten.
Nick Laird er gift med Zadie Smith. Han hadde en kort karriere bak seg i finansmiljøet, før han innså at litteratur er mye mer spennende. Og visst kan han skrive. Helt ape har fått betegnelsen "lad lit" i England, og det betyr morsom, lettlest og gjenkjennelig. Bokomtale følger senere.

Junis andre utgivelse er et omfangsrikt verk om en betydelig mann. Halldór Laxness - en biografi er ført i pennen av Halldór Gudmundsson. Islandske Laxness fikk Nobel-prisen i 1955, og hans forfatterskap er like omfattende som det er respektert. Denne biografien vant den islandske litteraturprisen for beste skaprosa i 2004. Bokomtale følger senere.


Del denne pressemeldingen på: