Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Vårens første pocketslipp fra Pax Forlag
Vårens første pocketslipp fra Pax er i sin helhet viet Amin Maalouf.
Av Bent Johan Mosfjell, 6. Februar 2007, kl. 17.19

Pressemelding fra Pax:

Maalouf AminTanios-klippen
I denne dramatiske og fargerike romanen henter Amin Maalouf stoff fra sin egen familiesaga i hjemlandet Libanon på attenhundretallet. Rammen er storpolitisk: Dette er tiden da pasjaen i Egypt utfordrer sultanen i Istanbul som regionens hersker, og franskmenn og briter satser på hver sin side. Unggutten Tanios – sønn av den vakre Lamia, og kanskje av den ustyrlige lokale sjeiken – virvles inn i begivenhetene, selv om han er en drømmer som helst vil slippe konflikter og kamp. Tanios-klippen ble belønnet med den prestisjetunge Goncourt-pisen da den utkom i 1993.

Leo Afrikaneren
Leo Afrikaneren er en roman om den landflyktige Hassan, senere kalt Leo, en av 1500-tallets myteomspunne oppdagelsesreisende. Hassan var født i Granada, men vokste opp i Marokko. Som handelsmann og diplomat fulgte han de store karavanene gjennom Nord-Afrika. I fire mektige romandeler – Granada, Fez, Kairo og Roma – får vi høre om reisene hans, og om kriger, kjærlighetseventyr og politiske intriger.

Samarkand
Samarkand er historien om den persiske dikteren Omar Khayyam og hans berømte ”Samarkandmanuskript”, som ble til på 1100-tallet, forsvant på 1200-tallet, dukket opp århundrer senere, og gikk ned i dypet med Titanics forlis – skipets mest dyrebare skatt. Khayyam er vinens og kjærlighetens poet, tilhenger av tankens frihet, en forsoningens og toleransens filosof – symbolet på alt som undergraver tidens religiøse fanatisme og muslimske imperiebygging. Likevel er hans posisjon slik at alle sultaners og vizirers hoff er åpne for ham.

Amin Maalouf er født i Libanon i 1949, men har bodd i Frankrike siden 1976. Han har skrevet åtte romaner, som alle er oversatt til norsk: Leo Afrikaneren, Samarkand, Lysets hager, Tanios-klippen, Første århundre etter Beatrice, Havnene i Levanten, Baldassares rundreise og Opphav. På norsk foreligger også Korstogene sett fra arabernes side, samt essayet Identitet som dreper. Amin Maaloufs bøker er oversatt til 37 språk.


Del denne pressemeldingen på: