Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
- Norske boligeiere lever farlig i Spania
"Slanger i svindlerparadis" av Bjørn Lunde
Av Bent Johan Mosfjell, 2. Mars 2007, kl. 8.39

Pressemelding fra Publica Bok:

Norske boligeiere lever farlig i Spania

- Det gjelder i særdeleshet de som har utleie som en del av inntektsgrunnlaget, hevder frilansjournalist og forfatter Bjørn Lunde i sin nye bok ”Slanger i svindlerparadis”.

I boken sin går han til frontalangrep på spanske rettsmyndigheter, politi og ikke minst husleieloven, som han mener gjør det enkelt for leiesvindlere å okkupere og omtrent stjele boligen din.

- Har du først sluppet uærlige leiekjeltringer innenfor dørene og gitt dem nøkkel, kan det være at de overtar boligen din med hud og hår de nærmeste fem til åtte årene. Om de betaler for seg eller ikke, spiller mindre rolle hvis de er kyniske og hensynsløse nok til å fabrikere falske voldsanmeldelser mot deg, påstår forfatteren.

Bjørn Lunde og familien opplevde selv alle huseieres verste mareritt da en familie fra Horten gjorde nettopp dette mot dem. Først etter en tre års dramatisk kamp mot okkupanter og et fiendtlig politi- og rettsvesen, klarte familien omsider å få tilbake eiendommen.

- Jeg er blitt trakassert, utsatt for de verste politimessige voldsangrep og mistrodd på det groveste av manipulerte dommere. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg forestilt meg at det kunne skje slike menneskerettighetsovergrep i en såkalt moderne rettstat i hjertet av Europa, sier forfatteren.

Spania er det landet hvor flest nordmenn drømmer om å skaffe seg en feriebolig. Nesten 40.000 har allerede gjort det. Lunde advarer nå alle som vil finansiere lånekostnadene gjennom utleie.

- Er du bare litt uheldig med leietakerne, risikerer du å havne et rettslig og økonomisk uføre du aldri hadde drømt om. Den ekstremt leieboervennlige og grovt urettferdige husleieloven, gjør deg som boligeier nærmest rettsløs. Spania er ikke bare et solskinnseldorado, men i like stor grad et paradis for alskens leiesvindlere og bedragere, hevder Lunde.

- Boken er en dokumentarisk og rystende sterk fremstilling av Spanias skyggesider. Jeg tror mange lesere vil reagere med sjokk og gru på innholdet, tror Norunn Kalvatn i Bokforlaget Publica, som står bak utgivelsen.


Del denne pressemeldingen på: