Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
En hyllest til Sorrento
Stadium og tilstand av Per Viggo Larsen
Av Bent Johan Mosfjell, 12. Mars 2007, kl. 15.04

Pressemelding fra Publica Bok:

Stadium og tilstandDen forløsende faktoren for at diktsamlingen "Stadium og tilstand" ser dagens lys er inspirasjonen fra forfatterens opphold i Sorrento i Sør Italia. Boken byr på dikt om det aller minste og det aller største og vårt forhold til altet, fra atomet til universet.

- Stadium & tilstand ønsker å åpne "lukkede rom" og sette ord på og beskrive innholdet. "Rom" som vi alle har, undrer og gleder oss seg over og "rom" vi kanskje sliter med. "Rom" vi forstår og "rom" vi kanskje ikke helt forstår. Jeg skriver om de refleksjoner jeg gjør meg som menneske samt problemstillinger jeg tenker på og er opptatt av. Som med poesi i sin alminnelighet er også mitt mål å prøve og tegne verbale bilder eller "beskrive det ubeskrivelige", sier forfatter Per Viggo Larsen.

Han tilbringer et par timer hver dag med å skrive.

- Å skrive virker utviklende og gir meg visshet og tilfredshet. Ved å skrive bygger jeg bitvis referanseplattformer av erkjennelse. Jeg håper at det jeg skriver kan bidra til at leser finner en gjenkjennelse i seg selv, sitt liv, sine omgivelser, sine følelser, sin eksistens og kanskje kan en samforståelse mellom den enkelte og diktene oppstå. Kanskje kan noen også få en berikelse i hverdagen av å lese og erkjenne diktene mine.

Inspirasjon henter han fra flere hold.

- Det kan være fra musikk som "åpner" noe i hodet mitt, eller som vekker en assosiasjon eller følelse. Inspirasjon til et dikt kan også være hentet fra en "ett sekunds" opplevelse som gir spesielle inntrykk og dermed fester seg. En egenartet stemning eller sterke synsinntrykk kan ofte også være utgangspunktet for elementene i et dikt.

Forfatteren har et spesielt forhold til Italia.

- Alle reisene til Sorrento i Italia og den inspirasjonen jeg har fått der nede har vært en medvirkende årsak til at denne samlingen nå ser dagens lys. I mange av diktene i "Stadie & tilstand" har jeg emosjonelt og mentalt vært tilstede der nede. Det føles derfor riktig at samlingen dediseres til atmosfæren, naturen, menneskene og miljøet i Sorrento.

Stadium og tilstand av Per Viggo Larsen


Del denne pressemeldingen på: