Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
"Hvit mann" av Tony D`Souza
Ung hvit mann reiser til Afrika
Av Bent Johan Mosfjell, 27. Mars 2007, kl. 8.36

Pressemelding fra Pax:

Hvit mannHvit mann er tittelen på debutromanen til Tony D’Souza som utkommer på Pax Forlag i vår. Han er en forfatter som ikke beveger seg spesielt forsiktig i et politisk følsomt terreng, men forteller gode historier med saft og kraft, humor, engasjement og skarpe observasjoner.

Romanens hovedperson er den unge, idealistiske amerikaneren Jack. Han kommer til Elfenbenskysten som hjelpearbeider i et prosjekt som skal skaffe befolkningen rent vann. Men etter 11. september stopper bidragsmidlene opp, samtidig som det nærmer seg borgerkrig i landet, og hjelpearbeidet må skrinlegges. Likevel velger han å bli, og i tre år bor han i en avsidesliggende landsby i den nordlige, muslimske delen av landet, med bare sporadisk kontakt med sin egen organisasjon.

I landsbyen lever Jack som en innfødt, en hvit worodougou. Han blir adoptert av den lokale høvdingen, blir heksedoktorens hjelper, og sier sjelden nei til kvinner. Han lærer seg språket, lærer å jakte i regnskogen og å dyrke yam. Han starter opp et hiv/aids-program – noe som ikke stopper ham selv fra å ta farlige sjanser. Da den blodige borgerkrigen når landsbyen, innser Jack at han må flykte hjem.

Tony D’Souza har selv vært i Vest-Afrika med Fredskorpset i tre år, der han drev aids-undervisning. Han skriver med innsikt og selvinnsikt om å være en hvit mann i Afrika.

Tony D’Souza
Hvit mann
Oversatt av Agnete Øye
Innb. kr 338,-
Pax Forlag 2007


Del denne pressemeldingen på: