Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hyllest te' nor'lænningan - og andre dikt
Unik diktsamling om nordlendinger og annet godtfolk
Av Bent Johan Mosfjell, 8. Mars 2007, kl. 9.08

Pressemelding fra Forlaget Norske Bøker:

Jan-Kristian Janson har skrevet en annerledes diktsamling inspirert av opplevelser fra lengst nord i det vakre landet vårt. Han hyller både "kvinnfolkan" og "mannfolkan" og beskriver den spesielle nordnorske naturen som bare en ekte nordlending kan gjøre det.

Om boken:

Boken er et resultat av interne og eksterne observasjoner knyttet til opplevelser fra et helt land, men særlig fra Nord-Norge. En sensasjonelt tverrspråklig bok i all sin naivitet, krydret med følelser fra det bunnløse dyp til den uoppnåelige topp. At noen må få en særstilling i norsk historie, er hevet over enhver tvil. Dette eller denne «noen», sammen med andre som fortjener en hyllest, blir løftet frem med bevingede ord som søker den innerste kjerne.

Om Forfatteren:
Jan-Kristian Janson, født i 1963, kommer fra Ballangen like sør for Narvik i Nordland fylke. Mesteparten av oppveksten har han fra Mo i Rana. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH (nåværende NTNU) i Trondheim, med hovedvekt på areal- og byplanlegging. Etter å ha arbeidet mange år i Finnmark har han hatt flere lederjobber i ulike kommuner fra nord til sør, med fokus på organisasjonsutvikling. Han bor nå i Volda med samboer og har plutselig fått «familie». Fritid med aktiv reisevirksomhet og «barnebarn» setter han spesielt pris på.

Nøkkelopplysninger:
Tittel: Hyllest te' nor'lænningan - og andre dikt
Forfatter: Jan-Kristian Janson
ISBN: 978-82-8112-078-5
Pris kr: 199,-


Del denne pressemeldingen på: