Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
IQ og barn
Bok om IQ og barn med høy intelligens
Av Bent Johan Mosfjell, 28. Mars 2007, kl. 9.24

Pressemelding fra Forlaget Norske Bøker:

Bok om IQ og barn med høy intelligens

En tankevekkerHvem er de?
Hvordan er de?
Hvordan møter vi dem?
Hvorfor er noen mer intelligente enn andre?
Barn med høy intelligens har en væremåte og personlighet som ofte kan oppleves som svært krevende og intens, og veldig annerledes enn hvordan de fleste forventer at barn med høy intelligens skal oppføre seg. Disse barna blir ikke alltid møtt med den riktige forståelsen i skolen i dag, og mange sliter med mistrivsel på grunn av dette. Med boken En tankevekker ønsker Alf A. Skjelstad å sette fokus på hva man kan gjøre for å øke trivselen hos disse barna.

Alf A. Skjelstad har selv vokst opp som et barn med høy intelligens og har i tillegg erfart, gjennom egne barn, hvor lite kunnskap som finnes omkring barn med høy intelligens, og hvor dårlig forberedt den norske skolen er til å ta i mot denne gruppen barn.

Forfatteren har hatt god hjelp av norske og danske bidragsytere når det gjelder å sette fokus på intelligente barn i boken. Blant andre bidrar professor Martin Ystenes fra Trondheim, og psykolog Ole Kyed fra Danmark. Kyed blir regnet som den fremste eksperten på barnegruppen i Skandinavia.

Nøkkelopplysninger:
Tittel: En tankevekker
Forfatter: Alf A. Skjelstad
ISBN: 978-82-8112-076-1
Pris kr: 298,-
Stivbind

Kort om boken:

En Tankevekker er en todelt bok, som består av en underholdningsdel med IQ-oppgaver og en IQ-test, samt en faktadel som omhandler intelligente barn.
I bokens første del finner du 180 oppgaver, og innimellom oppgavene vil leseren finne snutter omkring hva forskningen de siste 15 årene viser omkring intelligens. Oppgavedelen avsluttes av en IQ-test for voksne. IQ-testen består av 60 figuroppgaver og er meget god. Det er første gang en norsk IQ-test blir gitt ut i en bok.

Den andre delen setter fokus på en gruppe barn som ikke har fått bokomtale i Norge tidligere. Denne delen av boken er nok den mest tankevekkende, og økt kunnskap og forståelse for særegenhetene hos barn med høy intelligens vil i betydelig grad kunne bidra til å øke trivselen hos disse barna.

Kort om forfatteren:

Alf A. Skjelstad er 41 år, bosatt i Stjørdal kommune, gift med Julie, og sammen har de tre barn i alderen 5 til 10 år. Som innehaver av en av Europas største samlinger av IQ-oppgaver har han nå valgt å gi ut en del av disse i bokform.

Skjelstad er medlem av Mensa, og en av de som har satt seg grundigst inn i problemstillingen rundt intelligente barn i Norge.


Del denne pressemeldingen på: