Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Åke Edwardson: Det beste landet
En høyaktuell krim fra en virkelighet som er ubehagelig nær.
Av Bent Johan Mosfjell, 19. Mars 2007, kl. 8.07

Pressemelding fra Tiden:

Åke Edwardson: Det beste landet

Det beste landetDet er en uke til midtsommer. Tre menn blir funnet brutalt skutt i hjel i en nærbutikk, i en av Göteborgs forsteder. To av dem, Jimmy Foro og Hiwa Aziz, jobbet i butikken, den tredje, Amir Rezai, var bare der. De ble skutt på kloss hold, henrettet. Det manglet ingen penger fra kassa. Kjente de drapsmennene?

Göteborg-politiet kobles inn, og Erik Winter begynner å stille spørsmål. Ingen svarer. Ingen har hørt skuddene, ingen har sett at noen flyktet, ingen vet om de solgte annet enn mat og sigaretter i butikken. Var det et narko-oppgjør? Var det svartebørshandel? Flyktningesmugling – eller noe verre?

Mistilliten til politiet er stor. Hvorfor skulle Nasrin Aziz i det hele tatt fortelle noe om sin drepte bror til politiet, som samtidig er klar til å kaste henne og hele hennes familie ut av landet?

Det beste landet er Åke Edwardsons åttende roman om kriminalinspektør Erik Winter. Denne gangen tar han oss med inn i et Sverige som vanligvis verken høres eller synes, annet enn i den anonyme statistikken over flyktningers liv.


Del denne pressemeldingen på: