Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Kjell Askildsen utgis i Spania
3 noveller utgis i samleutgave.
Av Bent Johan Mosfjell, 13. Mars 2007, kl. 8.58

Pressemelding fra Oktober:

Kjell Askildsens tre novellesamlinger Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten, Et stort øde landskap og Hundene i Tessaloniki skal utgis i en samleutgave i Spania, på det prestisjetunge spanske pocketforlaget DeBols!llo som er en del av Randomhouse Mondadori. Askildsens bok skal utgis i forlagets ”Contemporary Classics”-serie som også inkluderer titler fra internasjonalt anerkjente forfattere som J.M. Coetzee, Gabriel García Márquez, Javier Marías og Philip Roth.

Tidligere har blant annet THOMAS F’S SISTE NEDTEGNELSER TIL ALMENHETEN blitt utgitt på spansk til strålende kritikk i spansk presse. Den anerkjente spanske avisen El Pais skrev:

”Askildsen utmerker seg ved noveller som er strålende enkle, i stand til å fange virkeligheten med en minimalistisk stil som stiller ham på linje med det beste av Carver. Askildsen er blitt betegnet som en stor novellemester og i THOMAS F’S SISTE NEDTEGNELSER TIL ALMENHETEN viser han det til fulle … Askildsens noveller lyses opp av forfatterens intelligente og oppmerksomme iakttagelsesevne, av hans klarsyn og berikende enkelthet. Opplev det selv!”

Avisen La Razón skrev at: ”Askildsen er en veteran, en mester i novellekunsten og hans litteratur må betegnes som dypt engasjert. Hans engasjement går på … tenkefriheten og på det å bevare forstanden i en tid som ofte forsmår slike begreper”.

Kjell Askildsen (f. 1929) debuterte med novellesamlingen HERETTER FØLGER JEG DEG HELT HJEM i 1953. Askildsen har fått Kritikerprisen to ganger, han har også blant annet fått Aschehougprisen, Doblougprisen og Brages hederspris. Kjell Askildsens bøker er oversatt til 20 språk, blant dem engelsk, tysk, fransk og italiensk.


Del denne pressemeldingen på: