Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Lengselen etter det ekstreme
"Kjærlighetens utposter" av James Meek
Av Bent Johan Mosfjell, 11. Mars 2007, kl. 10.47

Pressemelding fra Pax:

Pax Forlag utgir i vår romanen Kjærlighetens utposter av James Meek, som var innstilt til Booker-prisen, er tildelt Odaatje-prisen, og er oversatt til rundt 20 språk.

Handlingen i denne uhyre spennende romanen er lagt til Sibir i 1919. I en liten by i utkanten av et Russland sønderrevet av revolusjon og borgerkrig lever en særegen kristen sekt og deres gåtefulle leder Balasjov. Her bor også den unge krigsenken Anna med sin lille sønn. Et tsjekkisk regiment, ledet av den helt amoralske kapteinen Matula, holder til i utkanten av landsbyen. En dag dukker den unge studenten Samarin opp og forteller om redslene i fangeleiren han har flyktet fra. Og da en lokal sjaman blir funnet død, sprer mistanke og frykt seg i det lille samfunnet. Snart blir det klart at mange har en fortid de ikke vil skal bli kjent, nåtidige handlinger som må skjules, og dobbeltspill som må holdes oppe.

Kjærlighetens utposter er en roman om ekstremisme på mange nivåer – religiøs, politisk og filosofisk. Det handler om mennesker som er villige til å ofre det menneskelige i sin søken etter det perfekte.

James Meek er født i London i 1962 og vokste opp i Dundee i Skottland. Han har arbeidet som avisreporter i 20 år, tilknyttet The Guardian. Han var korrespondent i Russland og Ukraina fra 1991 til 1999.

James Meeks storslagne og vakre bok klarer å være både enkel og dyp, med en feilfri balanse mellom grusomhet og menneskelighet. En slik skikkelig russisk roman, med sine vide horisonter, er en enestående hendelse i engelsk litteratur.
- Antony Beevor

James Meek
Kjærlighetens utposter
Oversatt av Erik Krogstad
Innb. kr 368,-
Pax Forlag 2007


Del denne pressemeldingen på: