Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Mark Billingham: Reddhare
Årets påskekrim fra Pegasus
Av Bent Johan Mosfjell, 16. Mars 2007, kl. 8.45

Pressemelding fra Pegasus:

ReddhareReddhare er Mark Billinghams andre bok på norsk. Sov godt ble gitt ut fjor og fikk meget god mottakelse: Ekstrabok i to bokklubber, fine anmeldelser og gode salgstall for et nytt forfatterskap på norsk.

Årets utgivelse er Mark Billinghams gjennombruddsroman som krimforfatter, som han også fikk Sherlock Holmes - prisen for. Med Reddhare innfrir Billingham de forventninger han selv skapte gjennom sin forfatterdebut: En moderne, psykologisk kriminalroman som begeistrer anmeldere og fanger lesere hurtigere enn Tom Thorne får tak i sine drapsmenn …

Reddhare er hovedbok i De norske Bokklubbenes Krim & Spenning senere i vår.

Fra baksideteksten:

Det var et velkalkulert drap.
Offeret ble plukket ut på Euston jernbanestasjon i London, fotfulgt hjem på t-banen og deretter kvalt midt i inngangen til huset, med sitt eget barn som vitne.

På samme tid blir et annet offer, drept på samme måte, funnet på baksiden av Kings Cross Station, ikke langt unna. Det er mer enn et mistenkelig sammentreff, og dessuten minner begge drapene om et tilsvarende tvillingdrap, begått på samme dag noen måneder tidligere.

Kriminalførstebetjent Tom Thorne er den første som ser sammenhengen – og kommer til en urovekkende konklusjon. Det er ikke er én seriemorder de står overfor, det er to. Å oppdage offeret er ofte den vanskeligste delen av jobben, men ikke denne gangen. Tom må bare vente på at nok et offer skal dukke opp …

Mark Billingham: Reddhare
Orig. tittel: Scaredy Cat
Oversatt av Rune Larsstuvold
Innb. 384s. veil. Kr. 338,-
ISBN 9788244200349
Pegasus Spenning 2007
I salg fra 15. mars

Helt i toppen sammen med mørkets mestre som Ian Rankin og Val McDermid
- Daily Mail

Mark Billingham er i ferd med å skrive seg inn i toppskiktet av engelske krimforfattere"
- Bokkilden

Billingham innfrir løftet fra sin foregående bok og leverer en overbevisende og sjokkerende thriller
- The Guardian


Del denne pressemeldingen på: