Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Flotte diktbøker
Diktantologier av Marte Spurkland
Av Bent Johan Mosfjell, 12. April 2007, kl. 8.37

Pressemelding fra Humanist Forlag:

Humanist forlag lanserer nå to diktbøker; Kjærlighet og Sorg. Bøkene er samlet månedens bok i Lyrikkbokklubben i april, og er ute i de fleste av landets bokhandlere nå.

I Kjærlighet har Spurkland samlet dikt som passer til bryllup, partnerskapsinngåelse og i andre sammenhenger der vi feirer at to har funnet hverandre. Poeter som Märta Tikkanen og Haldis Moren Vesaas bidrar i boka, sammen med sangtekstforfattere som Anne Grete Preus, Lars Lillo Stenberg og Michael Krohn (Raga Rockers). En fin bok å lage en liten sak på nå som bryllupssesongen nærmer seg.

I Sorg finnes dikt som passer til gravferd og andre sammenehenger der vi sørger over at noen har forlatt oss. Her finnes dikt av blant andre Kolbein Falkeid, Hans Børli og Cornelis Vreeswijk.
Denne samlingen er så vidt oss bekjent den første av sitt slag i Norge, siden den utelukkende retter søkelyset mot dikt som på ulike måter har sorg som tematikk.

Begge bøkene har kulturjournalist Marte Spurkland som redaktør. Hun har vært programleder for Safari på NRK1 og for Boktilsynet på NRK P2. Tidligere har hun gitt ut boka Førstedamer på Aschehoug.


Del denne pressemeldingen på: