Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Himmel er denne fargen
Morten Øen med ny roman
Av Bent Johan Mosfjell, 21. April 2007, kl. 14.03

Pressemelding fra oktober:

Morten Øen
Himmel er denne fargen

Roman | Kr. 319,- | ISBN: 978-82-495-0412-1

Han har nylig flyttet til en liten by hvor han skal starte en ny tilværelse. Byen virker helt tom denne regntunge og skyggefulle sommeren, telefonen ringer, men han vil ikke bli forstyrret. På gaten finner han et nøkkelknippe som passer til et hus i nærheten, og da han tilfeldig treffer en gammel kjæreste, inviterer han henne med inn. Senere oppsøker han stedet der hun bor, i skumringen står han i hagen utenfor vinduet hennes og vil passe på henne. Han oppdager at en annen mann besøker henne om kveldene.

Morten Øens rene og lyriske prosa kaller fram stofflige stemninger der mørket avløser lyset, og romanen er en fortelling der overgangene mellom destruksjon og viljen til å gjøre det rette, klarsyn og syner blir uklare. Morten Øens andre roman er vakker og urovekkende.

Morten Øen (f. 1969) debuterte som forfatter i 1990 med diktsamlingen I GRØNNSKYGGENE. Han har utgitt ti diktsamlinger, og har mottatt Oktoberprisen og Halldis Moren Vesaas-prisen. HIMMEL ER DENNE FARGEN er Morten Øens andre roman, og hans SAMLEDE DIKT utkommer også i 2007.

Kritikerne om Øyets trang til mykhet – Øens forrige roman:

”Skremmende vakkert. Han skriver så presist at det er en nytelse å lese denne boken … formmessig er Øyets trang til mykhet virkelig en liten perle”
- Tonje Tornes, Vårt Land

”At Morten Øen er poet gjenspeiles i det uhyre bevisste språket i romanen … Fortalt i et språk som hele tiden bærer prosjektet, blir det en fascinerende studie”
- Inger Bentzrud, Dagbladet

”Språket er så drivende godt og temavalget så brennende hett at det er en minneverdig opplevelse å lese ”Øyets trang til mykhet””
- Knut Hoem, Kulturnytt, NRK P2

”Morten Øens første roman gir løfte om en spennende dreining i forfatterskapet. Språklig er ”Øyets trang til mykhet” et briljant stykke litteratur”
- Oddbjørn Johannessen, Fædrelandsvennen

”Det heile er velkomponert og velskrive, og det at Øen held opplysningar tilbake, gjer det ekstra fascinerande å lese om denne ulukkelege mannen som ikkje lenger er heime der han bur eller dit han kjem. Tilrådd!”
- Oddmund Hagen, Dag og Tid


Del denne pressemeldingen på: