Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Indisk bestselger
Fra fattig til forfatter!
Av Bent Johan Mosfjell, 24. April 2007, kl. 8.51

Pressemelding fra Humanist Forlag:

Et annet livHumanist forlag lanserer nå Baby Halders selvbiografi Et annet liv. Baby ble forlatt av moren da hun var et lite barn, slått av faren, giftet bort til en dobbelt så gammel mann da hun var tolv og gravid da hun var tretten. Men til tross for alt dette, mistet den unge jenta aldri motet. Til slutt får hun jobb som hushjelp hos flere overklassefamilier i New Dehli, og en av dem oppmuntrer henne til å skrive sin egen fascinerende og gripende historie.

Med Et annet liv gir Halder stemme til en gruppe mennesker vi sjelden hører noe fra i offentligheten, nemlig den indiske underklassen. Baby Halder forteller beskjedent og usentimentalt sin sterke historie, og til tider med en blyghet som gjør at man skjønner at enkelte opplevelser er spesielt vanskelig å sette ord på. Boka er en skjellsettende dokumentar fra virkeligheten, som viser mennesket fra dets beste og verste sider.

Et annet liv har vært en suksess i hjemlandet India, og også internasjonalt har utgivelsen fått oppmerksomhet. Halder har blitt viet store reportasjer i aviser som New York Times og Frankfurter Allgemeine Zeitung, og nå står norsk offentlighet for tur.

Etterordet i Et annet liv er skrevet av Kristin Bryhni, på vegne av Human-Etisk Forbunds hjelpeorganisasjon HAMU, som er sterkt involvert i menneskerettighetsarbeid i India.

Et annet liv er ekstrabok i Cappelens Bokklubb i april/mai


Del denne pressemeldingen på: