Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ingen vet hvem jeg er
Margreth Olin med sin første bok
Av Bent Johan Mosfjell, 10. April 2007, kl. 10.39

Pressemelding fra Oktober:

Margreth Olin
Ingen vet hvem jeg er
Tekster | Kr. 299,- ISBN: 978-82-495-0276-9

Norge er kanskje verdens beste land å bo i for mange, men ikke for alle. Kan vi godta en norsk asylpolitikk som bryter med Barnekonvensjonen? Hvilke historier bærer gatejentene i hovedstaden? Hva skjer med mennesker som ikke blir sett? Hva slags konsekvenser har politikken om den ikke er i stand til å omsette nestekjærlighet?

Margreth Olin skriver med oppriktighet, presisjon og innlevelse om hvilke fortellinger som blir stående igjen etter oss. Og om det som ikke blir fortalt.

Tekstene har stått på trykk i Margreth Olins lørdagsspalte i Dagbladet fra 2005 til 2007.

Margreth Olin (f. 1970) er filmskaper. Hun debuterte med dokumentarfilmen ”I kjærleikens hus” i 1994, og har siden blant annet stått bak de prisbelønte filmene ”Kroppen min” og ”Ungdommens råskap”, og nettstedet Nestekjærlighet.no. Olin har vunnet flere priser for sitt engasjement: Aamot-statuetten 2003 (norsk films ærespris), Ole Vig-prisen 2003, Jonasprisen 2005, Kirkens Bymisjons Brosteinspris 2006. Dokumentarfilmene har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser. bl.a. to Amandapriser for ”Dei mjuke hendene” og ”Kroppen min”. ”Ungdommens råskap” ble nominert til European Film Award for beste dokumentarfilm. INGEN VET HVEM JEG ER er Olins første bok.

Lanseringsdato: 12. april


Del denne pressemeldingen på: