Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Kampklar
Nye perspektiver på militært liv i det 21. århundre
Av Bent Johan Mosfjell, 23. April 2007, kl. 8.46

Pressemelding fra Damm:

Ny bok som gir en oppdatert fremstilling av hverdagen i felten og nye perspektiver på militært liv i det 21. århundre.

KampklarDenne våren har vært preget av store diskusjoner om de norske soldatene som tjenestegjør i fredsbevarende styrker. Mange har ment mye, og paradoksalt nok har de det først og fremst berører, nemlig soldatene, sjelden kommet til orde.

Damm lanserer nå boka Kampklar, hvor soldatene selv forteller om hvorfor de ønsker å reise ut, hvordan de forbereder seg til tjeneste og ikke minst om hva de tenker om selve tjenesten.

Langt de fleste er stolte og glade for å kunne bidra, uten at de av den grunn er ukritiske til alt som skjer i og rundt de fredsbevarende styrker. Det sier seg selv at det ikke finnes én enkel sannhet. Derfor blir også soldatene Knut H Grandhagen og Stine Walmsnæss Skjæret supplert av feltprest Kenneth Henriksen og overlege Anne Kari Rom, som i nesten et tiår var tilknyttet Forsvarets stressmestringsteam og kjenner denne soldatgruppen svært godt.

En bok som kan bidra til å nyansere både oppfatninger om og synspunkter på hva det vil si å være soldat i fredsbevarende tjeneste.


Del denne pressemeldingen på: