Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Årets vakraste tilrettelagde bøker
Påskenytt fra Leser søker bok
Av Bent Johan Mosfjell, 4. April 2007, kl. 9.25

Pressemelding fra Leser søker bok:

To bøker delte prisen for årets best tilrettelagte bok da årets vakreste bøker i 2006 blei kåra av GRAFILL.:

Du er vel vakkerDu er vel vakker, en dristig kjærlighetshistorie om voksne med utviklingshemming

"Du er vel vakker" av Erna Osland, med illustrasjoner av Johanne Marie Hansen-Krone, er både ei vakker og ei kontroversiell bok. Juryen sier: ”Det er modig og vanskelig å lage bok om kjærlighet, seksualitet og mennesker med utviklingshemming. Boka er laget med mye respekt for en gruppe som er voksne, med voksne drifter, men som likevel må ha enkel kommunikasjon for å få utbytte av stoffet i boka”.

La hendene snakke, ordboka som gir deg lyst til å lære tegnspråk

La hendene snakkeGjennom Anna Fiskes illustrasjoner og Cecilie Mohrs utforming ser vi at tegnspråk er et rikt og vakkert og mangfoldig språk. Hvem av oss hørende visste for eksempel at tegnspråk er forskjellig i alle land og språk og at det til og med har dialekter? Juryen sier: ”Boka kunne vært en vanlig "kjedelig" ordbok som appellerer til fagfolk, men denne er så flott, morsom, interessant, vakker og mangfoldig at vi får lyst til å lære oss tegnspråk selv om vi kanskje ikke trenger det!”

Les mer på sidene til GRAFILL her.


Del denne pressemeldingen på: