Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Styrearbeid og kvinner
Mangfoldet i styrerommet
Av Bent Johan Mosfjell, 27. April 2007, kl. 10.22

Pressemelding fra Fagbokforlaget:

Mangfoldet i styrerommet
Kate Rodin, Lilliann Andreassen, Kirsti Kierulf og Elbjørg Gui Standal

Mangfoldet i styrerommetDenne boken er en nyttig veileder om hvordan man oppnår reelt mangfold i styret. Mangfoldet i styrerommet er skrevet i lys av den mangfoldsdebatten som fulgte lovkravet om førti prosent kjønnsrepresentasjon i norske allmennaksjeselskaper. Boken gir eksempler på godt styrearbeid, hvordan man kan takle styret i krise, styrets rolle som kollegium, styremedlemmets og styreleders rolle, og hvordan man rekrutterer styremedlemmer.

Forfatterne tar opp aktuelle problemstillinger i forhold til lover, regler for god virksomhetsstyring og forventninger fra eiere, ansatte og andre interessenter. Vi presenteres for situasjoner som kan oppstå i styrerommet, og hvordan menneskesyn og holdninger har betydning for styrekulturen og styrets arbeid.

Boken er viktig for alle som kvalifiserer seg til styrearbeid, for styreledere og menige medlemmer, og for valgkomiteer og andre som rekrutterer styrekandidater.

Kate Rodin er en meget erfaren næringslivskvinne med tjue år i norsk og internasjonalt næringsliv som advokat, leder, medlem av konsernledelse og styremedlem. I dag er hun i Nordre Vestfold tingrett.

Lillann Andreassen var en av pionerene bak Innovasjon Norges strategiske satsning på styrekandidatskolering og program for styreopplæring i virksomheter med offentlige eiere. Hun er seniorrådgiver og styrecoach i Bedriftskompetanse AS.

Kirsti Kierulf har lang erfaring med styrearbeid i alt fra små privateide virksomheter til store børsnoterte selskaper.

Elbjørg Gui Standal er en nestor i Norge innenfor mangfold i styrerommet. Hun arbeider ved Handelshøyskolen BI, og har vært faglig ansvarlig for Innovasjon Norges kurs i styrearbeid.

Utgitt: 24.04.2007
Pris: 269,–
Fagbokforlaget
202 sider
ISBN: 978-82-450-0293-5


Del denne pressemeldingen på: