Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bibliotekforum nr 5
Nytt nummer kommer ut nå
Av Bent Johan Mosfjell, 15. Mai 2007, kl. 11.45

Pressemelding fra Bibliotekforum:

Bibliotekforum nr 5 kommer nå ut. Les blant annet om:

Oslo må få et nytt Deichman nå!
Mens svenskene holder på å bygge et flott, moderne hovedbibliotek i Stockholm, mangler Oslo fortsatt et nytt hovedbibliotek. Spaden er ikke satt i jorda en gang, sier stortingspolitiker Trine Skei Grande (V) oppgitt. Hun er forsiktig optimistisk fordi avtalen om overdragelsen av Vestkanttomta til Oslo kommune ble signert den 27. april.

Norgesmester i gravemetoder
To ganger har bibliotekar Alf Endre Magnussen vunnet den presitsjetunge SKUP-prisen, en slags norsk Pulitzer-pris. I godt samarbeid med et par journalister og en researchkollega vant han SKUP-prisen første gang i 1999, siste gang i 2006 for året 2005.

Valg - igjen
- Hva mener de ulike partiene om bibliotek?
Den 10. september i år er det valg igjen. Det skal velges ca. 12 000 kommunestyre- og fylkestingsrepresentanter. Disse politikerne er i utgangspunktet langt viktigere for bibliotekspørsmål enn våre stortingspolitikere. Det er i fylkene og kommunene kampen om bevilgninger til folkebibliotek, skolebibliotek og en del andre bibliotektjenester, som for eksempel mobil bibliotekvirksomhet, står.

Et bibliotekeventyr i Litauen
Hvordan kan et lite land med knappe offentlige ressurser komme langt når det gjelder universitetsbibliotek? Åpningen av det nye medisinske universitetsbiblioteket i Kaunas, Litauen, viser at det nytter med målbevisst arbeid.

Bibliotek og 2.0
web 2.0
- Mine mange år i bibliotekverdenen har vært full av kulter. Nye teknologier og metoder som har kommet, er blitt lansert som Frelsen og Fremtiden. Mikroformat var en slik kultur, online databaser, CD-ROM, teledata og mye annet, skriver Even Flood, førstebibliotekar ved UBiT.

Den digitale verdenskatalogen
Hva skjer når brukeren flytter fra analoge til digitale medier? Eller fra papirtekster til skjermtekster, og fra stasjonære til mobile terminaler? Jo, da har biblioteket bare en ting å gjøre: Som nissen på lasset, å flytte med. Tilpasse seg den nye tiden. Tord Høivid setter søkelyset på den gamle katalogen, en gang profesjonens adelsmerke.

Statskonsult i evaluering om ABM-utvikling
- Uhensiktsmessig organisering
Statskonsults evaluering av ABM-utvikling bekrefter tidligere bekymring og avslører en uhesiktsmessig organisering av tverrsektroielle utfordringer innen ABM-sektoren. Bør ikke sektorinteressene oppløses helt, og grunnlaget for en tverrsektoriell organisering gjennomgås på nytt?

Digitale læringsressurser
- skolen og bibliotekene
Digitale læringsplattformer er ikke bare alfa og omega. Det viktigste er å ha en vifte med gode læringsressurser der læringsplattformens betydning er nedtonet. Mange selskaper har utviklet læringspakker for salg til skoleverket. Midt i denne jungelen er det viktig å tenke pedagogikk.


Del denne pressemeldingen på: