Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Frihet neste gang
Ny bok fra John Pilger
Av Bent Johan Mosfjell, 16. Mai 2007, kl. 0.54

Pressemelding fra Oktober:

John Pilger
Frihet neste gang
Oversatt av Henrik Francke
Politikk | Kr. 359,- | ISBN: 978-82-495-0485-5

Frihet neste gangDa Nelson Mandela ble løslatt fra fengsel i 1990, skapte det jubel både i Sør-Afrika og verden forøvrig. Men for folket hans er virkelig frihet fortsatt en fjern drøm. Et nådeløst økonomisk system skyver store deler av verdens befolkning ut i fattigdom, mens menn på prangende kontorer tvinger gjennom en politisk orden med tariffer og embargoer, kuler og bomber, og forvrenger selve frihetens språk.

Pilger rapporterer fra Palestina, India, Sør-Afrika, Afghanistan, og øya Diego Garcia i det Indiske hav. Han gir levende øyenvitneskildringer og avslører våre herskeres hemmeligheter og løgner, og setter samtidig søkelyset på hendelser som har blitt forvist til glemselen. Med menneskelighet, humor og lidenskap hyller han dem som nekter å være ofre og som fortsetter å kreve sin frihet.

Pilger graver fram den skitne sannheten og sier det som det er. Jeg gir ham min hyllest.
- Harold Pinter

Pilger har en særegen evne til å finne bildet, øyeblikket, som avslører alt – han er en fotograf som bruker ord istedenfor kamera.
- Salman Rushdie

John Pilger er antitesen til lettvint, behagelig tenkning, selvtilfredshet og dumhet.
- Daily Telegraph

John Pilger er en av verdens mest anerkjente undersøkende journalister, og produsent av dokumentarfilmer. Han har mottatt en rekke priser for sitt journalistiske arbeid. Foruten flere britiske og internasjonale priser, har han to ganger fått utmerkelsen Journalist of the Year, Storbritannias mest fornemme utmerkelse for en journalist, for sine rapporter fra Vietnam og Kambodsja. Her i Norge har han mottatt Sofieprisen. Han startet sin karriere som reporter i Daily & Sunday Telegraph i Sydney, Australia.


Del denne pressemeldingen på: