Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Går Norge på skinner?
Erling Røed Larsen har nå kommet med sin andre bok.
Av Bent Johan Mosfjell, 18. Mai 2007, kl. 7.52

Pressemelding fra Gyldendal:

Økonomi på trikken

Økonomi på trikken"Vi har mer enn halvannen billion kroner på bok i utlandet, vi eier olje og gass på bunnen av nordsjøen for det mangedobbelte. FN kårer Norge til verdens beste land å leve i.
Likevel er det store hull i gatene. Malingen flasser av i klasserommene. Pasienter plasseres i korridorene. Barn får ikke plass i barnehage. Eldreomsorgen styres etter stoppeklokke.
...Hvor rike er vi egentlig i Norge?"

Boken tar opp viktige samfunnsøkonomiske spørsmål som angår oss i hverdagen, og de fleste mener noe om. Myter og politiske utspill blir brutalt avkledd, slik at sannheten kommer for en dag.

Boken omhandler blant annet:

Hva skal vi med norsk landbruk?

Gjør polakker oss arbeidsledige?

Må nordmenn eie Norge?

Har vi råd til sekstimersdagen?

Temaene behandles med faglig tyngde og presenteres på en forståelig måte, med humor og snert, og ofte med kontroversielle og overraskende konklusjoner. Resultatet er engasjerende og spennende folkeopplysning.

Erling Røed Larsen (f.1968) er seniorforsker i Statistisk sentralbyrås forskningsavdeling og førsteamanuensis II ved Handelshøyskolen BI, samt spaltist i Aftenposten. Han har doktorgrad fra University of California, Berkley, 2001 og er cand.polit. med sosialøkonomi fra Universitetet i Oslo 1995.

Han deltar aktivt i samfunnsdebatten og er opptatt av å formidle økonomi til flest mulig på en forståelig måte. Dette viste han til fulle med salgsuksessen Alt du vil vite om samfunnsøkonomi (Gyldendal 2004).


Del denne pressemeldingen på: