Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Lars Fiske
Årets Bjørnsonfestivalkunstner
Av Bent Johan Mosfjell, 24. Mai 2007, kl. 8.55

Pressemelding fra Bjørnsonfestivalen:

Bjørnsonfestivalen 2007Bjørnsonfestivalen har i samarbeid med Kunstnersenteret Møre og Romsdal gleden av å presentere årets festivalkunstner: Lars Fiske.

Lars Fiske har tegnet årets festivalmotiv og en egen festivallogo som vil prege festivalens t-skjorte og grafiske profil. Logoen legges ved denne e-post.

Han skal stille ut på Kunstnersenteret Møre og Romsdal fra 29. august til 7. oktober.

Lars Fiske (f. 1966) er serieskaper, illustratør og barnebokforfatter. Få har som Fiske klart å forene tegneseriens krav til enkelhet og lesbarhet med kunstens krav til individuell strek. I dag er han kjent for sine satiriske utleveringer av kunstnermiljøer og som prisbelønnet barnebokforfatter. Dessuten kan vi jevnlig glede oss over hans særegne strek i Aftenposten, A-magasinet, Dagens Næringsliv, Adresseavisen, Bergens Tidende, Prosa og Dagens Nyheter(S).

Etter endt utdanning ved Konstfackskolan i Stockholm, har Fiske utgitt en rekke tegneseriealbum og bøker, deriblant Matje: debutanten (1996) og Matje-ismen (2000), den prisbelønte bildeboka Kom så løper vi (2002) og Olaf G. (2004), ei tegneseriebok om tegneren Olaf Gulbransson, produsert i samarbeid med Steffen Kverneland. Høsten 2006 utga Fiske og Kverneland nok et samarbeidsprosjekt; tegneserieboken Kanon, der Fiske tar for seg multikunstneren Kurt Schwitters liv og virke i Tyskland. Boken fikk udelt stående applaus og strålende kritikker. Høsten 2007 kommer Fiske og Kverneland ut med oppfølgeren, der Fiskes prosjekt – Merz i Molde - tar for seg Schwitters tid i Molde. Merz i Molde stilles ut på utstillingen ved Kunstnersenteret i Møre og Romsdal. Dette er første gang verkene fra den ennå upubliserte boken vises offentlig. På festivalutstillingen vil Fiske også stille ut illustrasjoner, plakater og serigrafier, samt tegneserieblad fra de siste ti årene, blant annet fra seriene Matje og Olav G..

Festivalutstillingen åpner under Bjørnsonfestivalen 29. august kl. 12.

At Lars Fiske tar for seg Schwitters i Molde er ekstra gledelig, fordi:
På samme måte som Schwitters hadde et nært forhold til Molde – byen han oppholdt seg i hver sommer i mellomkrigstiden - har Molde et nært forhold til Schwitters. Men det er lite igjen etter ham i byen. Hytta hans er forfalt med det lille merzbauet som han satte opp der, Grosse Merzsäule er tæret bort av vær og sjø, collagebilder brent av intetanende hushjelper, og byen brant ned sammen med samlingen av Schwittersbilder på Hotell Alexandra etter bombeflyenes herjinger i april 1940. Alt er tapt. Men forbildet Kurt Schwitters finnes.


Del denne pressemeldingen på: