Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Sett fra venstre
Willy Dahls artikkelsamling
Av Bent Johan Mosfjell, 22. Mai 2007, kl. 9.59

Pressemelding fa Anna Forlag:

Sett fra venstreGjennom to mannsaldre har Willy Dahl vært en flittig deltaker i offentlig norsk debatt – til gremmelse og irritasjon for noen, og til glede for andre. I denne boken har han fra et mangetall aviser og tidsskrifter samlet en rekke ytringer om litteratur, språk og politikk.

I sitt publisistliv har han interessert seg for innholdet i massemedia lenge før studiet kom på mote i akademiske kretser, og i de senere år har dette gitt seg utslag i artikler om populære fjernsynsserier, film, tegneserier og bestselgende kriminalforfattere. Innimellom Innimellom lar han polemikken hvile og skriver humoristisk-lyrisk om gjensyn med fjerne somres aviser, og om gleden ved å vandre rundt i antikvariater og kjærtegne gamle bøker. Boken rommer også et register over de samme temaene i tidligere artikkel- og essaysamlinger.

Willy Dahl
Sett fra venstre
Kulturjournalistikk gjennom 60 år. Pocket, 392 sider.

Willy Dahls artikkelsamling Sett fra venstre med undertittelen ”Kulturjournalistikk gjennom seksti år”, - en kavalkade av tidsskrift- og avisartikler som ikke har vært trykt i bokform før, i et tidsspenn fra 1947 til 2006. Det dreier seg om kronikker, debattinnlegg og frie refleksjoner om politikk, språk, litteratur og populærkultur, med en markert interessedreining fra ”boklivet” til de siste års fjernsynsserier.

Noen artikkeltitler fra de siste ti årene: ”Alle andre skriver galt norsk”, ”Kvinner i en diskriminert sjanger”, ”Om diktere og tenkere og dommere og bødler”, ”Hvem skal betale for bøkene?”, ”Ærlige Ernie mellom pirayaer”, ”Om å lese om igjen”, ”Spottegauken Nordahl Grieg”, ”10 gleder seg, jeg rusler hjem. Halleluja!”, ”Men Jack Aubrey kom aldri til Norway”, ”Den stupide sjefen”, ”Parodien og det hellige” og ”Nazisten som menneske”.


Del denne pressemeldingen på: