Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Stjernetasten
Om det å bli gammel.
Av Bent Johan Mosfjell, 23. Mai 2007, kl. 8.51

Pressemelding fra Cappelen:

StjernetastenI Stjernetasten skriver den 87 år gamle franske feministen Benoîte Groult om det å bli gammel. Boka er en allegorisk beretning om en familie dominert av sterke kvinner og har tre fortellere: den aldrende journalisten Alice, datteren Marion og skjebnegudinnen Moira.

Gjennom Alice blir vi kjent med den vonde følelsen av å bli gammel, av å bli skjøvet til siden i arbeidslivet. Av Marions historie lærer vi om den store kjærligheten til to elskende som ikke kan få hverandre. Skjebnegudinnen Moira er den som viser vei fortellingen igjennom.

Stjernetasten ble en umiddelbar suksess i Frankrike da den ble utgitt i 2006. Nærmere 300 000 eksemplarer ble solgt i løpet av to måneder, og boka har toppet franske bestselgerlister i lang tid. Utgivelse i over 20 land står for tur.

Romanen egner seg særdeles godt som lydbok, da den skildrer tre ulike fortellerstemmer og henvender seg direkte til leserne. Anne Marit Jacobsen bærer stemmen til Alice, Gisken Armand leser skjebnens utsendte, Moira, og Guri Glans er Marion.

Anne Marit Jacobsen ble så engasjert under innlesningen av Stjernetasten at hun vurderer å lage monolog for teaterscenen.

I Benoîte Groults siste roman Stjernetasten – eller skal vi tro: hennes litterære selvbiografi – står overraskelsene i kø. Dette er varmt og sprudlende, men også trist desperasjon. En tvers igjennom rørende leseopplevelse.
- Elle


Del denne pressemeldingen på: