Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Thorbjørn Harr leser
Hestekrefter av Lars Mytting
Av Bent Johan Mosfjell, 11. Mai 2007, kl. 15.10

Pressemelding fra Lydbokforlaget:

HestekrefterHestekrefter
Skuespiller Thorbjørn Harr tar oss med inn i bensinstasjonseier Erik Fyksens liv. Planer om vei-omlegging rykker Fyksen ut av smøregrava og inn i en ensom kamp mot urbane moderniseringskrefter. Den originale 60-talls-stasjonen hans er utgått på designdato, utgått på konseptdato, utgått på vareutvalg - utgått på alt annet enn kunnskap om biler og vedlikehold.

Thorbjørn Harr er Oslo-gutt og ikke bilmekaniker. Han later heller ikke som om han er det, men i arbeidet med lydboka har han villig lært seg både navn på og uttale av bilmodeller, obskure tennpluggmerker og andre motordeler, samt at han har tilegnet seg talemåten til bensinstasjoneiere med evig kjærlighetssorg.

Thorbjørns innlesning er full av energi, og han understreker det satiriske og samfunnskritiske i Myttings roman. Bokens karaktergalleri er variert og sammensatt, og Thorbjørn Harr, som er en erfaren teatersport-utøver, turnerer de ulike karakterene elegant. Resultatet er en underholdende lydbok som framhever Myttings beskrivelse av kontrastene mellom miljøet rundt en Hydro-Texaco-stasjon i bygde-Norge og kommersialiseringen som drives fra et hovedkontor i Oslo.


Del denne pressemeldingen på: