Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Væren og tid
Endelig på norsk
Av Bent Johan Mosfjell, 31. Mai 2007, kl. 10.26

Pressemelding fra Pax:

Et av det tjuende århundrets viktigste filosofiske verker endelig oversatt til norsk:

Martin Heidegger
Væren og tid

Væren og tidOversatt og med innledning av Lars Holm-Hansen

Spørsmålet om væren er ifølge Martin Heidegger sentralt i all filosofi. I sitt hovedverk Væren og tid (1927) undersøker han menneskets væren i dens grunnleggende form. Heidegger definerte sitt filosofiske prosjekt som fenomenologi. Han ville få fenomener til å tre frem – slik de forstås i våre ulike måter å være på – gjennom å sjalte ut ubegrunnede forestillinger om dem. I sine analyser viser Heidegger hvordan vår verden ikke er totaliteten av alt som finnes, men en forståelseshorisont eller livsverden, som ligger til grunn for hvordan de enkelte tingene fremtrer for oss. Sentralt i denne forståelseshorisonten står tiden.

Hft. kr 398,-
Ca. 460 sider
Utgis i serien Pax Filosofi
ISBN: 978-82-530-2930-6


Del denne pressemeldingen på: