Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Clarice Bean, ikke snu deg
Ny bok med prisbelønnet barnebokforfatter
Av Bent Johan Mosfjell, 28. Juni 2007, kl. 10.13

Pressemelding fra Mangschou forlag:

Clarice Bean, ikke snu degNy bok med den suksessrike forfatteren Lauren Child

"Lauren Child er så god at det er forfriskende."
- The Independent

Clarice Bean, ikke snu deg
Lauren Child
Overs. Hilde Lyng
Mangschou forlag

"Både hylende morsom og rørende."
- The Guardian

Mangschou slipper nå på markedet ny bok av Lauren Child. Prisbelønte Lauren Child ble en umiddelbar hit i det britiske barnelitteraturmiljøet da hun lanserte sine første barnebøker i 1999. Siden 1999 har hun solgt over 1.1 mill. bøker verden over. Hun har mottatt en lang rekke priser og medlemskap i the Magic Pencil Exhibition.

Det sies at hun ble anbefalt å søke medlemskap i the Magic Pencil Exhibition av Quentin Blake (Illustratør av Roald Dahls bøker). At de to liker hverandre kan man lett se av Lauren Childs strek, både i hennes bildebøker og tekstbøker. Morsomt er det også å lese at hun er inspirert av den svenske barnebokillustratøren Carl Larsson, som muligens er tildelt rollen plagsom sildspisende svensk pensjonist, herr Larsson, i den siste boka om Clarice Bean. Lauren Childs bøker er en fryd å lese også for de voksne.

Bøkene om Clarice Bean handler om den vimsete og ettertenksomme Clarice som elsker å lese bøkene om mesterdetektivjenta Ruby Redfort, og med et sjarmerende skjevt blikk på livet og ved hjelp fra Ruby løser Clarice små og store problemer, og noen få mysterier, i hverdagen.

I bøkene møter vi også hennes kaotiske og morsomme familie, den kule bestevenninna Betty Moody og skolens største ramp Karl Wrenbury.

Dette er gode og lettleste bøker med varm humor for jenter mellom 8 og 12 år. Et supert alternativ for alle små bokormer nå når sommerferien begynner.

Lauren Childs biografi og bibliografi finnes på nettsiden http://magicpencil.britishcouncil.org/artists/child/
Offisielt nettsted for Lauren Child er: http://www.milkmonitor.com/
Mer om Clarice Bean på http://www.claricebean.com/


Del denne pressemeldingen på: