Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Den moderne verdens opprinnelse
Historisk globaliseringsbok av Robert B. Marks
Av Bent Johan Mosfjell, 9. Juni 2007, kl. 10.05

Pressemelding fra Pax:

Den moderne verdens opprinnelseEn global og økologisk beretning fra det femtende til det tjueførste århundre

Dette er en global beretning om den moderne verdens opprinnelse fra år 1400 til i dag. Boka viser for det første at globalisering ikke er noe som startet sent i forrige århundre, men som har røtter langt tilbake. Marks forklarer ikke Vestens forsprang som noe naturgitt. Ved å trekke på ny kunnskap om blant annet Asia og Afrika, viser forfatteren at disse delene av verden har spilt en hovedrolle. Sentrale begreper er historisk betinging, sammenfall og tilfeldigheter. Marks eminente sammenfatning av moderne, global forskning på historieområdet burde derfor mane til ettertanke om Vestens fortreffelighet.

Robert B. Marks er professor i historie ved Whittier College i USA.

Denne boka inngår i serien mundus. Mundus, som er latin og betyr verden, har globalisering som tema. Målet med denne bokserien er å spre kunnskap og tanker om globaliseringen og de konsekvenser den har for oss alle, og dermed øke forståelsen for vår samtid. Utenriksdepartementet betaler oversetterkostnadene til denne serien.

Robert B. Marks
Den moderne verdens opprinnelse
En global og økologisk beretning fra det femtende til det tjueførste århundre
Hft. kr 298,-
Antall sider: 281

Andre bøker i mundus:
Globaliseringens atlas
Rüdiger Safranski: Hvor mye globalisering tåler mennesket?


Del denne pressemeldingen på: