Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Eventyr fra jordens hjerte
Første bind av Prinsesse Märtha Louises eventyr til trykken
Av Bent Johan Mosfjell, 20. Juni 2007, kl. 8.38

Pressemelding fra Bazar:

Eventyr fra jordens hjerte – en unik eventyrsamling

Norsk Kulturråd støtter Prinsesse Märtha Louises praktverk Eventyr fra jordens hjerte. Kvalitetsstempelet kommer etter at prinsessen og to fagredaktører har brukt tre år på å velge ut eventyr fra hele verden. Resultatet er en unik samling med over 200 folkeeventyr fra mer enn 100 land. Mange av eventyrene er nedtegnet og oversatt til norsk for aller første gang.

Den første boka i en serie på tre sendes i trykken denne uka og kommer i bokhandelen til høsten. Verket byr på en reise i magiens, undrenes, humorens, råskapens, kjærlighetens og moralens verden. Det er krydret med morsomme småhistorier og eventyrlig faktastoff om alt fra ulike lands eventyrfigurer til kjente eventyrsamlere. Samtlige fortellinger er vakkert nyillustrert av illustratører fra hele verden.

Hvert eventyr forteller noe sentralt om kulturen og tradisjonen det er hentet fra. Samtidig formidler de grunnleggende menneskelige behov og valg som binder oss sammen. Eventyrsamlingen gjenspeiler den flerkulturelle hverdagen vi lever i, og er et bidrag til økt innsikt i og toleranse for ”andres” kultur. Ambisjonen er at alle barn i den norske skolen vil finne minst ett eventyr fra sin kultur i samlingen!

”I Norge er vi så heldige å ha en prinsesse – en ekte eventyrprinsesse. Prinsesse Märtha Louises visjon for eventyrprosjektet er å skape leseglede hos barn ved hjelp av gode historier og fantastiske illustrasjoner. I tilegg ønsker hun å gi barn og voksne en god opplevelse sammen gjennom en reise i eventyrenes magiske verden. Vi håper og tror hun vil lykkes!”
- Vibeke Feldberg, forlagssjef Bazar Tales

Lansering av bind 1, samt lydbok, skjer i oktober 2007. De to neste bøkene i serien Eventyr fra jordens hjerte utgis våren og høsten 2008.

Redaktørene:
Prinsesse Märtha Louise, f. 1971, kultur- og eventyrformidler.
Kirsti Birkeland, f. 1930, forteller gjennom 40 år og forfatter.
Kristin Lyhmann, f. 1943, magister i teatervitenskap og førsteamanuensis
ved Høgskolen i Østfold.

Eventyrredaksjonen

Foto: Caroline J. Roka


Del denne pressemeldingen på: