Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fagbokprisen 2007
Tildeles Hans Morten Haugen
Av Bent Johan Mosfjell, 12. Juni 2007, kl. 8.55

Pressemelding fra Fagbokforlaget:

Fagbokforlaget deler ut Fagbokprisen for ellevte gang. I år går prisen på kr 100 000 til førsteamanuensis Hans Morten Haugen for bokprosjektet Livsgrunnlag og overlevelse - innføringsbok i internasjonale og globale studier.

Om vinnerprosjektet
Innføringsboken om internasjonale og globale studier, Livsgrunnlag og overlevelse, tar utgangspunkt i en av de viktigste utfordringene verdenssamfunnet står overfor: hvordan vi løser miljø- og fordelingsproblemene i verden. Boken omhandler sentrale faktorer som legger grunnlag for en jevnere global fordeling av ressurser, og handler om livsbetingelser, samhandling, livskvalitet, mobilitet og makt.

Juryen har lagt vekt på at bokprosjektet er faglig innovativt. Det har et tverrfaglig perspektiv og en tydelig politisk agenda, og det tar opp hvordan vår tids store utfordringer kan løses gjennom internasjonalt samarbeid.

"Situasjonen er på mange måter paradoksal. Både politikere og enkeltpersoner vet hva som er nødvendig for å kunne løse både miljø- og fattigdomsproblemene. Noen av disse endringene vil koste noe. Den belastningen vi må bære nå ved å gjennomføre nødvendige endringer, er minimale sammenlignet med hva det vil koste å utsette omstillingen."
- Hans Morten Haugen

Boken er planlagt utgitt våren 2008.

Om prisvinneren
Hans Morten Haugen (f. 1971) er dr. juris fra det juridiske fakultetet ved Universitetet i Oslo (2006), og har sin cand. polit. -grad i statsvitenskap fra samme sted. Hans Morten Haugen arbeider nå som førsteamanuensis ved Diakonhjemmet Høgskole i Oslo. Han har gjennom flere år jobbet aktivt mot undertrykkelse og urettferdighet i samfunnet, med forankring i menneskerettighetene og internasjonal rett.


Del denne pressemeldingen på: