Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Helt ape
Nick Laird med bok på norsk
Av Bent Johan Mosfjell, 8. Juni 2007, kl. 9.58

Pressemelding fra Tiden:

Helt ape av Nick LairdHelt ape av Nick Laird

"Lad lit" fra et av Nord-Irlands største forfattertalenter.
En underholdende, lettlest og gjenkjennelig roman om tilhørighet, ambisjoner, og best av alt, om å få jenta du drømmer om. Perfekt sommerlektyre for alle som liker spenning, humor eller lurer på hvorfor jellybeans koster så mye på snobbete hoteller.

Nick Laird har vunnet priser for diktsamlingen To a Fault, og Helt ape vant The Betty Trask Award for beste debutroman i 2005. Den var nominert til flere Commonwealth-priser.

Danny Williams, 27 år, fra en liten by i Nord-Irland, jobber i et større advokatfirma i London. Han er vellykket. Men han er også overarbeidet, ensom og, fra tid til annen, stein. Og selv om trainee-en i tiende etasje er vakker, så jobber Danny i ellevte.

Planen hans var å forlate vanskelighetene i en liten by i Nord-Irland. Og han tror han har sluppet unna. Men det er helt til fortiden hans plutselig vender tilbake i form av den lett patetiske dagdriveren og småkriminelle Geordie Wilson. Geordie er på rømmen fra militante, irske lojalister. Han bringer med seg alt det Danny trodde han hadde forlatt.

Romanen finner sted over en intens femdagersperiode, i London og den fiktive byen Ballyglass. Den stiller spørsmål som: Hvem og hva bør egentlig gjøre krav på vår lojalitet: våre elskere, venner, vårt land eller oss selv? Og hva skjer med sjela di på et kontor? Og hvorfor koster jellybeans så mye på snobbete hoteller?

Originalens tittel: Utterly Monkey
Oversetter: Ika Kaminka
ISBN: 9788205351509
Pris: kr 349,-


Del denne pressemeldingen på: