Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Høstlisten fra juritzen forlag
Personlige biografier og ung debutant.
Av Bent Johan Mosfjell, 18. Juni 2007, kl. 23.05

Pressemeldinger fra Juritzen Forlag:

Bare WernerJuritzen forlag er klar med sin andre høstliste, og har allerede startet sesongen med utgivelsen av Elin Brodins første voksenroman på åtte år, ”Bivirkninger”. En bok Vigdis Hjorth omtaler som ”det mest rasende, drivende og furioso jeg har lest på lenge!”

Denne uken utgis de to første bindene i Kirsten Seavers trilogi om Ingunn Halldorsdatter. En sterk kvinneskjebne fra 1500-tallet, der handlingen foregår på Grønland, i Bristol og på Hvaler. ”Landet som falt av jorden” og ”Øst i havet ligger Vesterøy” heter de to første bøkene. Bind tre kommer i august.

For første gang er den franske suksessforfatteren Thierry Jonquet oversatt til norsk. ”Tarantella” heter hans særegne og overraskende roman med elementer fra krim. The Washington Post kalte den ”genial, elegant, skummel”. Pedro Almodóvar skal filmatisere boken med Penélope Cruz i hovedrollen.

6. august debuterer 20 år gamle Elizabeth Kirknes som skjønnlitterær forfatter med boken ”Tilnærmet lik midlertidig”. Lyrikeren Erling Kittelsen har lest boka og kaller Elizabeth ”et ungt og sjeldent talent, med et ytterst personlig og originalt språk”. Elizabeth er fra Nøtterøy, og hennes bok handler om den første, dramatiske kjærligheten.

”I sin egen skygge. Min søster Sonja Henie” er tittelen på biografien som utgis 26. oktober. Boken om skøytelegenden er skrevet av hennes bror Leif Henie, og han sier dette i bokens forord: ”Det er synd at så mye av historien om Sonja Henies liv vil være ubehagelig å lese for hennes publikum, men dette er ikke et eventyr fra isens verden. Dette er en biografi.” Broren forteller i detalj om søster Sonjas alkoholmisbruk, drapstrusler og pengebegjær.

”Bare Werner” heter biografien om Jan Werner Danielsen. Det er sangerens far Thor-Egil Danielsen som har skrevet en overraskende og personlig bok. Her beskrives Jan Werners oppvekst og prisen han måtte betale for suksessen, og endelig avklares spekulasjonene om Jan Werners seksuelle legning og dødsfall. ”Bare Werner” utgis 2. november.

Elin Prøysen har redigert samlingen ”Bestemors eventyrbok”. Det er fortellinger fra da bestemor var liten, og fra da bestemor selv hadde små barn. Boken egner seg for høytlesing, og blant forfatterne finner vi Alf Prøysen, Amund Schrøder, Anne-Cath. Vestly, Astrid Lindgren, Gustav Lorentzen, Bjørn Rønningen, Kirsten Langbo, Ragne Tangen, Tor Åge Bringsværd, Thorbjørn Egner og Trond-Viggo Torgersen. Boken utgis i november.

”Gretten, gammel kjerring” har Ingeborg Moræus Hanssen kalt sine humoristiske betraktninger om det å bli gammel. ”Jeg har alltid vært tiltrukket av eldre menn. I min alder blir det temmelig kinky!” skriver Ingeborg i boken som er bitende ironisk med en dose alvorlig undertone.


Del denne pressemeldingen på: