Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Lydbok på mobilen
Telenor i samarbeid med tre forlag og NRK
Av Bent Johan Mosfjell, 5. Juni 2007, kl. 6.57

Pressemelding fra Piratforlaget:

(Fornebu, 4. juni 2007) I dag lanserer Telenor lydbok på mobilen med 210 boktitler fra Piratforlaget, Aller Forlag, NRK Aktivum og Barneselskapet (Egmont). Send LYDBOK til 2244 og du beveger deg inn i fremtidens bokhandel.

- Vi har lenge ønsket å introdusere bøker på mobilen, og jeg er glad det endelig skjer. Jeg er sikker på at dette vil bli tatt godt imot av bokglade nordmenn. Mobilen blir en viktig kanal for både etablerte og nye forfattere, sier leder av Mobil Privat i Telenor, Jon Erik Haug.

- For Piratforlaget er samarbeidet med Telenor en flott anledning til å spre kvalitetslitteratur i en kanal som er tilgjengelig for alle. Lydboka blir stadig mer populær. Fordelen med nedlastning til mobil er naturligvis at mobilen er for hånden overalt - det være seg på stranden, venteværelset eller på toget. Dessuten tror vi at lydbok på mobil kan bidra til å trekke flere unge mennesker til litteraturen. Papirboka lever godt i både innbundet form og pocket. Vi tror på samme måte at lydboka kan ha et godt liv både "innbundet", tradisjonelt i cd-boks, og som digitale nedlastbare filer, sier Tine Kjær, forlegger på Piratforlaget.

Telenor tilbyr allerede musikk, fotball, Microsoft Live Messenger og videosamtale på mobilen. – I tillegg kan du nå bli med Jules Verne ”Jorden rundt på 80 dager”, du kan la Alexandre Dumas introdusere deg til ”Greven av Monte Christo”, eller Anne Holt kan fortelle deg om ”Presidentens valg”. Dette er bare tre av de 210 boktitlene som nå har klare. Vi ser nå starten, en rikholdig bokhandel på mobilen skal bygges opp, sier Haug.

Telenors kunder kan nå også slutte å røyke med mobilen med Allen Carrs "Endelig ikke-røyker". Og for barna kan bilturen i ferien bli morsommere når de nå kan lytte til barnebøker med mobilen.

Fra nå og frem til 1. juli tilbys gratis smakebiter fra bokhandelen. Av gratistilbudene inngår eventyr for barn, hørespill, tre gratis klassikere – og 30 minutters nedlastninger av Jan Guillou, Liza Marklund og Anne Holt.

Lydbøker prises pr. del. Foruten gratistilbudene i introduksjonsperioden, koster de fleste bøkene fra 9 til 15 kroner delen. Høyeste pris for én del er 69 kroner.

Telenor har valgt Paragallo Mobile AS som eksklusiv partner og leverandør av tjenesten.

Fakta om Telenor Lydbok:

Bokhandelen kan benyttes av Telenor- og djuice-kunder med en mobiltelefon som støtter tjenesten. En mobiltelefon med minnekort er anbefalt. Mobiltelefonene som støtter Telenor Musikk og djuice Musikk støtter også Telenor Lydbok. Fullstendig oversikt finner du her: http://telenormobil.no/tjenester/musikk/merinfo/hvaslagstelefon.do

Fakturering skjer over mobilregningen.

Ved lansering vil butikken ha lydbøker i kategoriene skjønnlitteratur (inkludert krim), barn og hørespill.

Web-nedlasting av lydbøker kjøpt på mobilen: Gå inn på Telenor.no/mobil, finn ”Lydbok” under tjenester og logg inn derfra. Når du har logget deg inn, vil du automatisk få gratis tilgang til nedlasting av alle dine kjøpte lydbokfiler i fullkvalitetsversjon til din PC/Mac, MP3-spiller (inkludert iPod) og mobiltelefon.

Filstørrelser: Hver del er på størrelse med musikkfiler: 2,5-3 MB. En roman vil normalt være på 100-200 MB. En roman deles opp i flere filer, som du kan laste ned etter hverandre.

Prising: Lydbøker prises per del, 9-15 kroner. I en introduksjonsperiode vil første del av utvalgte lydbøker være gratis.

I Norge er datatrafikk over mobilen inkludert i prisen. Fra utlandet kommer datakostnader i tillegg, og det kan dermed bli kostbart å laste ned lydbøker på tur i utlandet. Telenor anbefaler derfor å laste ned lydbøkene mens man er i Norge, for deretter å nyte dem på tur i utlandet.

Lanseringstilbud, gjelder fra lansering frem til 1. juli 2007

Piratforlaget tilbyr første del (en halvtime) gratis av følgende utgivelser:
30 min gratis nedlastning – ”Nobels Testamente”, av Liza Marklund
30 min gratis nedlastning – ”Madame Terror”, av Jan Guillou
30 min gratis nedlastning – ”Presidentens valg”, av Anne Holt

Tre gratis eventyr for barn fra ”Min første lydbok”:
”Rødhette og ulven”
”Bukkene Bruse”
”Gullhår og de tre bjørnene”

Gratis hørespill:
"Stompa lager museum" av Anthony Buckeridge
"Dracula" av Bram Stoker.

Gratis klassikere fra Aller Forlag:
Jules Verne: ”Jorden rundt på 80 dager”
Jack London: ”Når villdyret våkner”
Alexandre Dumas: ”Greven av Monte Christo”


Del denne pressemeldingen på: