Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Nytt Norsk Tidsskrift
Nr 2-2007 er i salg nå.
Av Bent Johan Mosfjell, 18. Juni 2007, kl. 21.04

Pressemelding fra Universitetsforlaget:

Lesestoff til ettertanke i sommer? Nytt Norsk Tidsskrifts sommernummer er i handelen 18/6 og byr på nye artikler i skjæringspunktet mellom politikk og akademia, blant annet med disse sakene:

* Frps mange ansikter: Frp har steg for steg okkupert områder i Norge med svært ulike partipolitisk og kulturell historie. Hva kan forklare partiets store nedslag i så vidt forskjellig jordsmonn? Tor Bjørklund følger opp Marsdal-debatten og lader opp til valget til høsten.
* Märtha Louise og nyreligiøsiteten: Naturmystikken har vendt tilbake til fødestuene, og fødselen har blitt en åndelig arena, argumenterer Siv Ellen Kraft. Begreper som naturkraft, energi og harmoni avslører fødselomsorgens forankring i nyreligiøsiteten.
* Biologi som vikarierende argument? Sigrun Staur Stiklestad undersøker argumenter om biologisk herkomst i sosialpolitikk og lovverk som vedrører familie og barn: Gjelder andre begrunnelser for homoseksuelle enn for heteroseksuelle familiekonstellasjoner?
* ”Sin egen politimann”: Sommerens portrett er av en dophandler langs Akerselva (av Sveinung Sandberg).
* Var Ibsen anarkist? Arvid Nærø drøfter Ibsens forhold til statsmakten, med utgangspunkt både i det biografiske materialet og i Rosmersholm.
* Bistandsdebatten fortsetter med artikkel av Asbjørn Eidhammar mm.


Del denne pressemeldingen på: