Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Reidar Rudjord
Bok om ham skrevet av Gunvald Opstad
Av Bent Johan Mosfjell, 19. Juni 2007, kl. 1.29

Pressemelding fra Vigmostad & Bjørke:

Reidar RudjordBoken Reidar Rudjord, skrevet av Gunvald Opstad, lanseres 24. juni på Galleri Lista fyr, der en utstilling av kunstnerens arbeid åpnes samme dag.

Om boken:

Reidar Rudjord er en av landets mest anerkjente grafikere, hjemstavnsskildrer og internasjonalist på samme tid. Han er født i Farsund i 1930 og utdannet ved akademiene i Oslo, Firenze og Amsterdam, foruten hos Stanley W. Hayter i Atelier 17 i Paris. Erfaringene herfra tok han med seg da han startet det betydningsfulle Atelier Nord i Oslo sammen med Anne Breivik. I nærmere femti år har Reidar Rudjord trofast dyrket sitt Lista-landskap og utnyttet Hayters prinsipper og trykketeknikk til å lage en helt spesiell, forreven myrgrafikk som han er alene om i verden. Han har stilt ut i Brasil, Sverige, Finland, Danmark, Italia, Polen, Jugoslavia, Orknøyene, England, det tidligere Tsjekkoslovakia, Tunis, USA og Japan, og arbeidene hans er innkjøpt til offentlige samlinger i Norge, det tidligere Tsjekkoslovakia og USA.

I denne boka tegner Gunvald Opstad et levende portrett av Reidar Rudjord som kunstner og menneske. Her gjengis sytti av hans arbeider som viser hele hans utvikling som kunstner.

Bokfakta:
Tittel: Reidar Rudjord
Forfatter: Gunvald Opstad
Forlag: Vigmostad & Bjørke
ISBN: 978-82-419-0457-8
Sider: 140
Pris: 328,-
Utgis: 24. juni 2007


Del denne pressemeldingen på: