Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Beitende husdyr i Norge
En samlet oversikt over gamle og nyere husdyrraser
Av Bent Johan Mosfjell, 9. Juli 2007, kl. 10.19

Pressemelding fra Tun Forlag:

Beitende husdyr i NorgeEn samlet oversikt over gamle og nyere husdyrraser (hest, småfe, storfe og reinsdyr ), skjøtsel, kulturlandskap og bevaringsarbeid av gamle raser. Næringer med gamle raser er et eget kapitel, der norsk ost på franske bord og kuskinn til klær blant annet blir omtalt.

Forfatterne er blant de fremste på sine fagfelt. Vi kan nevne Odd Vangen på hest og husdyravl. Nina H. Sæther på storfe og bevaringsarbeidet av gamle husdyrraser og Ann Norderhaug på kulturlandskap.

Vaskeseddel:

Odd Vangen, Nina Hovden Sæther, Ann Norderhaug, Mona G. Holtet, Øystein Holand, Erling Fimland, Hanne Sickel og Anne Karin Hufthammer:

Beitende husdyr i Norge

Boka gir en framstilling av hest, småfe, storfe og reinsdyr i Norge. Fokuset er historikk, bevaring, skjøtsel, innvirkning på kulturlandskap og bevaringsarbeid av gamle raser.

Husdyra har satt sitt preg på Norge, både ved å gi livsgrunnlag til befolkningen fra tidlige tider og fram til i dag, men også ved å forme landskapet rundt oss. Blant de beitende husdyra våre finner vi en blanding av gamle norske raser og moderne raser preget av intensiv avl. Sammen danner de grunnlag for husdyrhold i alle landets deler og er stadig med på å forme kulturlandskapet.

For noen tiår siden var flere av de gamle rasene i ferd med å forsvinne og kunnskapen om dem likeså. Gradvis har interessen tatt seg opp, og det drives i dag et imponerende bevaringsarbeid. Norge har både internasjonale forpliktelser så vel som et kulturhistorisk ansvar for å sikre disse rasene også i framtida. I denne boka forteller ulike forfattere om rasene, deres historikk og særpreg, Norges kulturlandskap, næringer som baserer seg på nasjonale raser og Norges bevaringsarbeid og internasjonale forpliktelser.

Boka er utgitt av Tun Forlag AS og støttet av Statens landbruksforvaltning og Norsk genressurssenter.

Beitende husdyr i Norge
Tun Forlag AS
ISBN 978-82-529-3063-4
157 sider. Innbundet, smussomslag
Illustrert med flotte fargefotografier.
kr 398,-


Del denne pressemeldingen på: