Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Et rom med utsikt
E.M. Forsters kjærlighetsroman er nå på norsk.
Av Bent Johan Mosfjell, 12. Juli 2007, kl. 10.44

Pressemelding fra Historie & Kultur:

Et rom med utsiktE.M. Forsters kjærlighetsroman Et rom med utsikt er nå utkommet på norsk, utgitt av forlaget Historie & Kultur. Boken – som er oversatt av Kirsti Øvergaard – forteller om unge Lucy Honeychurch som må bruke både hjertet og hjernen når hun søker etter den store, ekte kjærligheten. Hennes begjær, hennes drømmer og hennes jakt på sannheten og ærligheten gjør ikke livet lett når hun må velge mellom sine to beundrere: Den kyniske og velstående Cecil – og George, som er mer upolert og som kommer fra enklere kår.

Med sitt skarpe, men også vare og følsomme blikk, ser og avslører Forster den britiske middelklassens stive omgangsform – både i utlandet og hjemme. At Forster ofte er underfundig og vittig, preger boken. Fortellingen utspiller seg både i det romantiske Firenze og på den engelske landsbygda. Boken utkom første gang i London i 1908 og er aldri tidligere utgitt på norsk. Mange har imidlertid sett filmen Et rom med utsikt med Helena Bonham Carter og Maggie Smith.


Del denne pressemeldingen på: