Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Fire nye bøker
Om ledelse, rus, barn med spesielle behov og trygdemedisin
Av Bent Johan Mosfjell, 30. Juli 2007, kl. 19.59

Pressemelding fra Gyldendal Akademisk:

Ledelse ved kriserLedelse ved kriser
- en praktisk veileder
Lars Weisæth, Roger Kjeserud

To av våre fremste eksperter på krisepsykiatri og krisehåndtering har her laget en praktisk veileder om hvordan man skal håndtere en krisesituasjon som kan ramme en bedrift, eller i samfunnet forøvrig.

I denne boken beskrives alle de viktigste tiltakene, fra opprettelse av kommandolinjer i krisesituasjoner til krisepsykiatrisk veiledning. Boken har også et kapittel med tenkte krisescenarier, og hvordan de kan håndteres i praksis.
Den vil være av nytte for bedriftsledere på ulike nivåer, samt for informasjonsansvarlige og andre som inntar lederroller i krisesituasjoner.

Pris: kr 285,-
144 sider
ISBN: 9788205351820
Bokgruppe 2.2.3
I salg fra 8.8.2007

Overvinn ditt alkohol- eller rusproblemOvervinn ditt alkohol- eller rusproblem
- Effektive løsningsstrategier
Dennis C. Daley, G. Alan Marlatt

Er du avhengig av alkohol, piller, tobakk eller et annet rusmiddel, og har tatt den livsforandrende avgjørelsen om å bryte mønsteret? Denne arbeidsboken kan bidra til at du holder deg rusfri.

Arbeidsboken hjelper deg blant annet med å:
• erkjenne ditt misbruksproblem og konsekvensene av det
• takle trangen til å ruse deg
• å motstå tilbud om rusmidler
• takle vanskelige følelser (sinne, kjedsomhet, depresjon osv.)
• håndtere konflikter med familie og andre mennesker

Boken bygger på mange års erfaring fra arbeid med klienter og studier av blant annet kognitiv-behavoristisk behandling, mestringsstrategier og 12-trinnsprogrammet. Forfatterne Dennis C. Daley og G. Alan Marlatt er internasjonalt anerkjente forskere innenfor feltet og har utgitt en lang rekke behandlingsmanualer, lærebøker og arbeidsbøker.

Pris: kr 299,-
200 sider
ISBN: 9788205371255
Bokgruppe 2.1.3
I salg fra 8.8.2007

Barn med spesielle behovBarn med spesielle behov.
Et relasjonsorientert perspektiv
Henning Rye

Her settes fokus på den betydningen forholdet mellom omsorgsgiver og barn har for barns utvikling, og særlig for barn med spesielle behov. Forfatteren trekker linjene gjennom mer enn 40 års klinisk erfaring og internasjonal kunnskapsutvikling på området.

Størst oppmerksomhet vier han de senere års innsikt om hva kvalitet i samspillet og forholdet mellom voksne og barn innebærer, og den betydningen disse mellommenneskelige erfaringene har for utviklingen av barns biologiske, psykososiale og mentale potensial.
I boken presenterer Rye også erfaringer fra arbeid med å hjelpe omsorgsgivere, pedagoger og behandlere med å bidra til å skape en mest mulig meningsfull og utviklingsfremmende interaksjon, og et trygt følelsesmessig klima mellom omsorgsgiver og barn.

Pris: kr 360,-
292 sider
ISBN: 9788205376755
Bokgruppe 2.1.5
I salg fra 8.8.2007

Veileder i trygdemedisin 2007-2008Veileder i trygdemedisin 2007-2008
John Gunnar Mæland

Trygdemedisin dreier seg om forholdet mellom medisinsk praksis og trygd. Leger og annet helsepersonell er viktige premissleverandører for en rekke trygdeytelser og har derfor behov for å ha oppdatert oversikt over det relevante regelverket.

Veileder i trygdemedisin tar for seg de viktigste reglene for trygdeytelser i relasjon til legers virksomhet og ansvarsområde. Legens rolle som sakkyndig og de krav som stilles til legeerklæringer generelt og spesialisterklæringer spesielt blir grundig omtalt. Veileder i trygdemedisin oppdateres regelmessig og kommer nå i fjerde utgave. Siden forrige utgave (2006) er det skjedd endringer i oppfølgningsrutinene for sykmeldte med betydning for leger og sykmeldende helsepersonell. Disse og andre endringer i folketrygden er beskrevet i denne utgaven, som er ajourført frem til august 2007.

Pris: kr 225,-
132 sider
ISBN: 9788205377387
Bokgruppe 2.2.3
I salg fra 8.8.2007


Del denne pressemeldingen på: