Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Internasjonal interesse for Paktens voktere
Tom Egelands kommende roman solgt til 3 land.
Av Bent Johan Mosfjell, 30. Juli 2007, kl. 15.24

Pressemelding fra Aschehoug:

Pavens voktereTom Egelands nye roman Paktens voktere er allerede solgt til tre land - Frankrike, Spania og Hellas - to måneder før boken utgis i Norge i slutten av september.

Aschehoug Agency venter i disse dager på bud fra ytterligere syv andre internasjonale forlag som er interessert i den norske spenningsromanen. Manuskriptet er også til vurdering i et stort engelsk forlag.

- Vi har registrert stor internasjonal interesse for Egelands nye bok, og derfor overrasker det oss ikke at de første salgene kommer lenge før den norske utgivelsen, sier kommunikasjons- og rettighetssjef Even Råkil i Aschehoug Agency.

Paktens voktere er en oppfølger til den internasjonale bestselgeren Sirkelens ende fra 2001. Romanen er en teologisk-historisk thriller om norske vikinger som røver et egyptisk gravkammer. Anført av Olav den hellige stjeler vikingene med seg en mumie og et papyrusmanuskript som vil kaste nytt lys over den gammeltestamentlige bibelhistorien. Da arkeologen Bjørn Beltø kommer over sporene etter vikingraidet, legger ut på en reise fra norske stavkirker og islandske grotter til egyptiske gravkamre og italienske arkiver og antikvariater for å nøste opp i ledetrådene.


Del denne pressemeldingen på: