Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Bygg broer, ikke murer
Øvelser i flerkulturell forståelse, menneskerettigheter og konflikthåndtering
Av Bent Johan Mosfjell, 22. August 2007, kl. 9.31

Pressemelding fra Humanist Forlag:

Enver Djuliman og Lillian Hjorth har skrevet boka

Bygg broer, ikke murer

Bygg broer, ikke murer
En etterlengtet bok!

Aidas utfordring
Aida bruker hodeplagg. For henne symboliserer plagget religiøs tilhørighet og er et uttrykk for hennes identitet (...). Aidas bruk av hodeplagg har skapt negative reaksjoner på skolen. Det er mange lærere, elever og foreldre som mener at hun er tvunget til å bruke hodeplagget og at hun dermed er et offer for en kvinnediskriminerende islamsk kultur. Det at Aida aldri blir med på fest og heller ikke ble med på leirskole underbygger dette, mener de. (...)
- teksten er utdrag fra en tekst i boka og er utgangspunkt for en av de nesten ett hundre praktiske øvelsene.

Denne boka er et redskap for alle som jobber med mennesker, enten det er barn og unge flyktninger, mennesker i konfliktområder, voksne eller gamle. Den gir kunnskap om menneskrettigheter, flerkulturell forståelse og konflikthåndtering, og måter å formidle dem på.
Den inneholder 97 konkrete øvelser, og her er det lagt vekt på en deltagende pedagogikk. Aktivitetene er tankevekkende, spennende, morsomme, utfordrende og spekket med kunnskap.
En svært viktig bok!

Om forfatterne
Enver Djuliman (undervisningsleder) og Lillian Hjorth (fagsjef i undervisning) har begge vært ansatt i Helsingforskomiteen siden 1997. Djuliman er jurist og har i tillegg grunnfag i flerkulturell forståelse, mens Lillian Hjorth er statsviter. Gjennom sitt ti-årige arbeid i i Helsingforskomiteen har Djuliman og Hjorth organisert undervisning og selv undervist i menneskerettigheter, flerkulturell forståelse og konflikthåndtering i Norge, på Vest-Balkan, i Russland og i Hviterussland. Målgrupper har vært ungdommer, lærere, journalister og ansatte i offentlig sektor.
I tillegg til sin egen erfaring og ekspertise har de samlet materiale fra FN, Europarådet, Amnesty International og andre organisasjoner og aktører.


Del denne pressemeldingen på: