Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Game Over
Spennende og rå action-thriller for ungdom
Av Bent Johan Mosfjell, 31. August 2007, kl. 9.31

Pressemelding fra Cappelen:

Game Over

– Hvis jeg ville, kunne jeg skjære over halsen din, sier han med skinnende øyne. – Det ville bare ta et sekund, og blodet ville pumpe ut av skrotten på deg, som en rød, seig foss. Og så ville du dø. Ikke med en gang. Først ville du svime av, og så, når alt blodet var ute, ville du være død. Stein død.

Det begynner nærmest ved et uhell. Gard stikker ned en mann og Are er sammen med ham når det skjer. Plutselig befinner de to sekstenåringene seg i en stjålet bil – på vei inn i noe som mest av alt minner om en mørk road movie. Gard snakker stadig om broren som må ligge lavt på grunn av et brekk han har vært med på, Gard har kniv og er totalt uberegnelig. Are vil egentlig bare bort fra den gale kameraten, men han skjønner etter hvert at noe har skjedd, og at han ikke kan stikke. Da kan det være ham Gard setter kniven i neste gang.

Det er tøft, rått og farlig. Vil du lese en film, les Game Over.

Hæge Follegg Pedersen er født i 1949 og bor i Skien. Dette er hennes femtende bok for barn og ungdom. Flere av bøkene hennes er oversatt – til både dansk, tysk og færøysk. Game over er troverdig og intens, og samtidig helt annerledes fra alt forfatteren tidligere har skrevet. Det er tett driv, spenning og action så det holder.


Del denne pressemeldingen på: