Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Hva er geografi
Ny bok i "Hva er"-serien.
Av Bent Johan Mosfjell, 7. August 2007, kl. 14.22

Pressemelding fra Universitetsforlaget:

Hva er geografiHva er geografi av Arild Holt-Jensen

" Det første hun måtte gjøre var selvfølgelig å skaffe seg et godt overblikk over landet hun skulle reise gjennom: " Dette minner mye om å lære geografi, " tenkte Alice, da hun stilte seg på tå i håp om å kunne se litt lenger fram"
Lewis Carroll: Through the Looking.Glass and What Alice found there, 1872.

Geografi er både et samfunnsfag og et naturfag. Geografer er opptatt av å beskrive og forklare fenomener på jordoverflaten, særlig ulikheter fra område til område - lokalt, regionalt og globalt. Et sentralt tema i geografien er hvordan menneskelig aktivitet påvirker og påvirkes av naturmiljøet. De vitenskapelige tilnærmingene til faget er mangslungne, men det sentrale spørsmålet er alltid: Hvorfor er det slik akkurat her?

Om forfatteren:
Arild Holt-Jensen er professor i geografi ved Universitetet i Bergen. Han har utgitt en rekke lærebøker i geografi, både på norsk og engelsk, og har de siste årene ledet flere internasjonale forskningsprosjekter i sosial bygeografi og boligpolitikk.

Om serien:
Universitetsforlaget har utfordret noen av Norges fremste fagformidlere til å gi svar på krevende spørsmål. Resultatet er hva er-bøkene, en serie velskrevne introduksjoner til ulike tema og fagområder. Les mer om serien her


Del denne pressemeldingen på: