Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Ingen er alene
Mattis Øybø med ny roman
Av Bent Johan Mosfjell, 31. August 2007, kl. 7.49

Pressemelding fra Oktober:

Ingen er aleneMattis Øybø
Ingen er alene
Roman | Kr. 369,- | ISBN: 978-82-495-0384-1

Det begynte som en dag som alle andre. Om morgenen søndag 24. august 2003, samler et hundretalls mennesker seg på gresset i Frognerparken. De er alle kledd i hvitt og er medlemmer av Menneskesønnen, en religiøs sekt ledet av den karismatiske Olav Borman. De har kommet for å vente på verdens undergang. For 24. august 2003 er dagen da verden skal gå under. Det har Olav Borman spådd. Blant dem sitter Nicholas, sønn av den store filmregissøren Josef Berg.

Et halvt år senere befinner Nicholas Berg seg på kontoret til psykologen Harald Stange, og forsøker å gjøre rede for hva som hendte. Hva var det som fikk ham til å tro på at verden skulle gå under? Og hvilken rolle har hans berømte far spilt i hans liv? Harald forsøker på sin side å komme nærmere Nicholas, og blir dermed kastet ut i jakten på Josef Bergs siste, tapte film. Den som får mennesker til å ta livet av seg, til å forlate venner og familie, til å se Gud. Den som får verden til å gå under.

”Ingen er alene” er en roman om ensomhet og utopier, om troen på et perfekt liv.

Mattis Øybø (f. 1971) debuterte med romanen ”Alle ting skinner” i 2003, og ”Ingen er alene” er hans andre roman. Øybø arbeider som forlagsredaktør.


Del denne pressemeldingen på: