Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Legendarisk kokebok
Utgis av nystartet forlag
Av Bent Johan Mosfjell, 30. August 2007, kl. 9.13

Pressemelding fra Grapefrukt forlag:

Kokebok av Alice B. Toklas6. september lanserer det lille, nystartede Grapefrukt forlag den legendariske kokeboken til Alice B. Toklas på norsk!

Alice B. Toklas kokebok ble første gang utgitt i 1954 og har aldri vært ute av print siden. Boken har vært utgitt i flere omganger i våre naboland, men altså ikke i Norge før nå. Eyvind Hellstrøm har skrevet forord og Brit Bildøen etterord til den norske utgaven.

Alice Babette Toklas møtte Gertrude Stein i Paris i 1907. Sammen skapte de to en litterær salong med stamgjester som Ernest Hemingway, Paul Bowles, F. Scott Fitzgerald, James Joyce, samt malere som Pablo Picasso, Henri Matisse og Georges Braque.

Alice B. Toklas kokebok er resultatet av et langt liv der mat har hatt en sentral plass, og blander oppskrifter, minner og anekdoter. Toklas skriver med innlevelse om dette myteomspunne miljøet, om sitt samboerskap med forfatteren Gertrude Stein, deres rike liv - og mange måltider! - i Paris, på den franske landsbygda, under to verdenkriger og på reise gjennom USA.

Dette er kulturhistorie på sitt mest levende og underholdende!

Utgivelsen skjer i anledning 100-års jubileumet for Gertrude Stein og Alice B. Toklas, '100 years, 100 roses', som feires verden over. Hans Gallas, en stor og internasjonal samler av Stein/Toklas-materiale, kommer til Oslo i denne forbindelse.

Det vil bli happenings både i Oslo og Bergen; så i høst er det mulig å møte Alice B. Toklas på festaften på Cinemateket, under Oslo kulturnatt på Deichmanske bibliotek, på Norli Bokkafé, Det franske kultursenter med 'Den gode smaks uke', Tronsmo bokhandel, Café Opera, Oslo Poesifestival på det nye Litteraturhuset m.m.

'A great favourite' Frances Bissell, The Times

'A frothy and delicious mixture of
memoirs, travel writing and recipes'
Michèle Roberts,
Books of the Year, Independent on Sunday

'A delightful concoction of
reminiscences and recipes'
Time Out

'Wonderful ... For anyone who has
not met this book before, there is
a great joy in store'
Jennifer Patterson, The Spectator


Del denne pressemeldingen på: