Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Solskjær og Arne Næss
Høstlisten fra Fritt Forlag er klar.
Av Bent Johan Mosfjell, 30. August 2007, kl. 8.05

Pressemelding fra Fritt forlag:

Fritt Forlag lanserte sin høstliste fra en gammel Åfordfæring i Oslofjorden tidligere i uken.

Og nettopp en slik færing har en sentral plass i en av forlagets bøker; ”Med robåt fra Norge til Hellas”

Forlegger Øyvind Asbjørnsen presenterte stolt fem titler som foruten båter, inneholder en novellesamling av Unni Kittelsen og ikke minst en 300 siders biografi om Ole Gunnar Solskjær; med tittelen Legendarisk måljeger.
Stor oppmerksomhet vil det også bli på lanseringen av boken; ”Gamle vise menn og kvinner” med undertittelen; Tanker til neste generasjon

I tidligere tider var det vanlig at viktig kunnskap, erfaringer og livsvisdom ble overlevert fra far til sønn og fra mor til datter.

Gamle vise menn og kvinnerLandets eldste vil alltid ha noe viktig å tilføre de kommende generasjoner. I denne boken vil man møte flere av landets vise, gamle menn og kvinner som reflekterer over viktige emner for oss alle, og øser av sine erfaringer om livet, lykken og samfunnet.

Gamle vise menn og kvinner

Av bidragsyterne finner vi blant andre:
Arne Næss, filosof (professor emeritus UiO)
Egil A Wyller, filosof (professor emeritus UiO)
Erik Dammann, forfatter, stifter av Fremtiden i våre hender
Ebba Haslund, forfatter
Per Lønning, biskop (pensjonert)
Fridtjof Frank Gundersen, jurist, tidl. professor og politiker
Astrid Nøkleby Heiberg, Bl.a professor og tidl. Forbruker- og administrasjonsminister
Ole Koprietan, aktivist, mangeårig leder i Nei til Atomvåpen
Anders Bratholm, professor og redaktør

Legendarisk måljegerOle Gunnar Solskjær
Legendarisk måljeger

Den etterlengtede og helt oppdaterte biografien om Ole Gunnar Solskjær. Solskjær er en levende legende på Old Trafford og bejublet av alle fotballfans.
Ole Gunnar er den norske fotballspilleren som har nådd lengst internasjonalt, og er Norges desidert største fotballstjerne. Etter å ha slitt med skader i tre år gjorde han et utrolig comeback for Manchester United i 2006. Boken tar for seg hele karrieren fra han som guttunge drev skuddtrening på løkka i Kristiansund.
Illustrert med flotte fargefoto. 296 sider

Lanseres 20. oktober

Med robåt fra Norge til Hellas
380 døgn i storm og stille

En ytre og indre reise til glede og inspirasjon
En bok om å virkeliggjøre drømmen. Ivar Samuelsen hadde en drøm om å ro fra Norge til Hellas. Med en gammel åfjordfæring gjennomførte han den utrolige reisen på 380 dager.
Underveis opplevde han forlis på rivieraen, han reddet en mann fra å drukne og ble stadig stoppet av italiensk kystvakt.

Enten du selv drømmer om å legge ut på en reise utenom det vanlige eller har helt andre prosjekter som venter på å virkeliggjøres, er dette virkelig en bok å la seg inspirere av.

Boken har 236 sider er innbundet og gjennomillustrert i farger.

Lanseres 3. september

Reisens magi
Norske seilbåter på langtur

Mange har en drøm om å forlate den trygge hverdagen og legge ut på en virkelig langtur, kanskje til og med en jordomseiling. Stadig flere gjør alvor av drømmen.

I denne boken får vi bli med et knippe norske langturseilere på deres livs reise.Vi følger dem i storm og stille, i jakten på reservedeler i fremmed havn og i møte med mennesker som lever under helt andre forhold enn de vi er vant med. Boken gir et innblikk i livet ombord i en liten seilbåt hvor man lever tett på hverandre og hvor man stadig må ta beslutninger som er avgjørende for at man kommer trygt frem til neste havn.
Illustrert med flotte fargefoto

Lanseres medio november

Grønne Øyne
og andre historier

Unni Hellesøe Kittelsen har gått fra Tiden Norsk Forlag til Fritt Forlag. Unni er utdannet danser og ballettpedagog og drev i mange år ballettskole i Oslo. Hun har tidligere utgitt fire bøker på Tiden Norsk Forlag og arbeider i dag som journalist.

Utdrag: "Det var ikke noe spesielt ved Anne. Blek i hud og hår, liten og tander, nesten litt anonym. Men når hun plutselig festet blikket på en, fikk man en grøssende skjelven i magen. Øynene var lyse, ja, men ikke uten farge. Blekblått strålte ut fra midten av pupillen som solstråler i en barnetegning. Blikket var direkte, på samme tid gjennomborende og disig. Ubehagelig. Så senket hun blikket. Det var ikke noe spesielt ved Anne."

Del denne pressemeldingen på: