Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
Usynlige hender
Psykologisk thriller fra Stig Sæterbakken
Av Bent Johan Mosfjell, 22. August 2007, kl. 9.41

Pressemeldinger fra Cappelen:

Usynlige hender
Hvor langt er en mann villig til å gå for kjærligheten?
Er det å velge kjærligheten alltid av det gode?
Psykologisk thriller fra Stig Sæterbakken
Kr 329

Usynlige hender

Ansiktet i dørsprekken overrumplet meg. Det var så vakkert. Hvordan kunne en kvinne som hadde mistet barnet sitt være vakker?

«Jeg trodde du hadde glemt det,» sa hun etter at jeg hadde presentert meg. Så åpnet hun døren helt. Hun var grå i ansiktet, det så jeg først da jeg kom inn. I lyset fra entreen, der inne i hennes eget hjems lys, var det som om sorgen ble fremkalt og holdt opp foran meg, som noe jeg måtte ta stilling til. Men det var ingen fersk sorg. Det var en grå maske av størknet forvitret fortvilelse.

Politiførstebetjent Kristian Wold blir satt på en ett år gammel forsvinningssak. Mandatet fra hans overordnede er ikke til å misforstå: en aller siste gjennomgang før saken henlegges. Kristians samvittighet driver ham imidlertid til å si ja når Inger Danielsen, mor til den 14 år gamle jenta som er forsvunnet, ber om å få treffe ham. Det blir et møte som får uante følger for dem begge. Samtidig som Kristian føler seg forpliktet til å fortsette en etterforskning som så langt har vært resultatløs, oppstår det en spenningsfylt nærhet mellom ham og moren. Ubønnhørlig trekkes de to mot hverandre, i det som skal bli et kjærlighetsforhold mot alle odds, med et uhyggelig utfall i vente.

Stig Sæterbakken er født i 1966, forfatter, gjendikter, essayist. Bosatt på Lillehammer. Debuterte med diktsamlingen Flytende paraplyer i 1984. Har siden utgitt romaner, essays og en samling med kort-tekster. Sæterbakken har særlig gjort seg bemerket med roman-trilogien bestående av Siamesisk (1997), Selvbeherskelse (1998) og Sauermugg (1999); samlet utgave (2000), som for tiden er under utgivelse på dansk og svensk.
Har oversatt et utvalg av Edgar Allan Poes noveller til norsk og arbeider også med gjendiktninger av slovakisk poesi, sammen med Ivan Cicmanec, et samarbeid som så langt har resultert i diktutvalg av poetene Jan Buzassy (1989), Jan Ondrus (1995) og Ivan Kupec (2000).

Se forfatterens hjemmeside
Fås også som lydbok


Del denne pressemeldingen på: