Kategorier:
Søk i pressemeldinger
Månedsarkiv:
After Dark av Murakami
Våkenatt og evig søvn i Tokyo
Av Bent Johan Mosfjell, 4. September 2007, kl. 8.44

Pressemelding fra Pax:

After DarkI Haruki Murakamis nye roman er natten den tiden da alt kan skje.

Handlingen i After Dark er konsentrert til en natt i Tokyo – fra kl. 23:56 til 6:52. I sentrum er to søstre – Eri, den vakre modellen som sover, og har vært i en merkelig søvn i tre måneder, og Mari, en ung student som sitter og leser på en anonym restaurant. En ung jazztrombonist slår seg ned ved Maris bord, før han må videre for å øve med bandet sitt. Senere på natten blir hun trukket inn i et drama på et kjærlighetshotell, der en kinesisk prostituert er blitt banket opp. På et kontor i en stor bygning gjør overgriperen seg klar for å dra hjem til sin kone etter endt nattarbeid. I Eris soverom skrur tv-en seg på og sender ut mystiske signaler.

After Dark er Murakami i konsentrert form.

Haruki Murakami er Japans fremste forfatter i dag, og et stort internasjonalt navn. Han har vunnet en rekke litterære priser, senest den prestisjetunge Franz Kafka-prisen. Hans bøker er oversatt til 38 språk.

Pax Forlag har tidligere utgitt Sauejakten, Dans dans dans, Norwegian Wood, Trekkoppfuglen, Vest for solen, syd for grensen, Hardkokt eventyrland og verdens ende, Etter skjelvet, og Kafka på stranden, som alle foreligger som billigbøker nå.

Den nesten ber om å bli slukt av søvnløse i løpet av én våken natt.” – Financial Times

Lenke til internasjonale anmeldelser:
http://www.complete-review.com/reviews/murakamih/afterdark.htm

Haruki Murakami
After Dark
Oversatt fra japansk av Ika Kaminka
Innb. kr. 298.-
Pax Forlag 2007


Del denne pressemeldingen på: